Dalla Porta wint hectische Moto3 strijd voor Martin op Misano, Bezzecchi crasht

100
Lorenzo-Dalla-Porta
Lorenzo Dalla Porta | foto© Nico Schneider

Lorenzo Dalla Porta heeft op zondagochtend een spectaculaire Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gewonnen. De Italiaan was in een intens duel tot aan de finishlijn uiteindelijk het sterkst voor Jorge Martin en Fabio di Giannantonio. Titelkandidaat Marco Bezzecchi crashte in de voorlaatste ronde.

Zondagochtend om 11:00 uur gingen de lichten uit voor de Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De omstandigheden waren nagenoeg ideaal met een buitentemperatuur van 27°C en een baantemperatuur van zo’n 35°C.

Het was Gabriel Rodrigo die vanaf de tweede startplaats als leider de eerste bocht in ging voor Del Conca Gresini coureurs Fabio di Giannantonio en Jorge Martin. Daarachter waren het Aron Canet, Marco Bezzecchi, Enea Bastianini, Lorenzo Dalla Porta en Jaume Masia.

Het was een chaotische openingsronde waarbij er veel inhaalacties werden ingezet op vrijwel alle plaatsen op het circuit. Di Giannantonio had de leiding overgenomen maar de achtervolging zat kort achter hem en met name kampioenschapsleider Bezzecchi zag er dreigend uit.

Crashes waren er voor wild-card Kevin Zannoni en Alonso López. De coureurs bleven ongedeerd maar hun race kwam vroegtijdig ten einde.

Bezzecchi viel vervolgens aan en nam de koppositie over. Enkele momenten later ging het volledig mis in de laatste bocht voor start / finish met een crash waarbij vijf coureurs betrokken waren. Masia was te enthousiast met de gashendel bij het uitkomen van de laatste bocht en kwam door middel van een high-sider hard ten val. De coureurs die kort achter hem reden hadden geen kans meer om de machine van de Spanjaard te ontwijken waarbij Canet, Bulega, Sasaki en Bastianini ook hard ten val kwamen. Het was een hachelijke situatie waarbij er Moto3 machines en coureurs op en kort naast de baan bleven liggen, maar uiteindelijk kwam wonderbaarlijk genoeg iedereen er relatief goed van af en kon de race doorgaan. (Sasaki gebroken pols)