Scott Deroue wist zondagmiddag in Imola als elfde te eindigen tijdens de derde WorldSSP300 race van het seizoen. Niet de uitslag waarvoor de winnaar naar Italië was afgereisd, maar achteraf gezien kan gezegd worden dat coureur uit Nijkerkerveen de schade nog enigszins beperkt heeft weten te houden en nog steeds als leider in de tussenstand van het kampioenschap huiswaarts keert.

Het weekend in Imola begon vrijdag al niet al te voortvarend voor Scott Deroue. De Kawasaki-coureur zag zijn eerste vrije training in rook opgaan door een kleine valpartij in het Italiaanse gravel. Hij miste daardoor de nodige trainingstijd op het voor hem nieuwe circuit en blesseerde tevens zijn schouder.

In de tweede vrije training kwam Deroue tot een 27e rondetijd en dus moest hij aan de slag in Superpole 1 om zich alsnog proberen te plaatsen voor de tweede Superpole-sessie. Dat lukte helaas niet, waardoor de MtM Racing-rijder zondag vanaf plek 21 op de grid aan de race moest beginnen.

In de wedstrijd kon Deroue zich niet mengen in de kopgroep en moest genoegen nemen met een plek in de tweede groep. Gelukkig wist de Nijkerkervener wel dat gevecht op positieve wijze af te sluiten, door als eerste van de groep over de streep te komen. Deze positie leverde hem de elfde plaats in de race en vijf belangrijke WK punten op.

Ondanks het mindere weekend op het voor Deroue onbekende Autodromo Enzo e Dino Ferrari blijft hij de trotse leider in de tussenstand. De Kawasaki-coureur bezet nu met 55 punten de eerste plaats voor de zondag in Imola als tweede geëindigde Italiaan Alfonso Coppola die na drie races 41 WK punten achter zijn naam heeft staan.

Scott Deroue, MTM HS Kawasaki (P11):
“Ik miste bijna de gehele eerste vrije training door een kleine valpartij in de grindbak. Die zijn vaak juist gevaarlijk en ik blesseerde mijn schouder ook flink. Ik had daar zaterdag nog redelijk last van, waardoor ik uiteindelijk op een 21e startpositie uitkwam. In de race kwam ik in de tweede groep terecht en we kregen het gaatje naar de kopgroep niet meer gedicht. Ik heb me geconcentreerd om als winnaar uit de tweede groep te komen en dat lukte. Ik ga naar huis met een elfde plek. Geen geweldig resultaat, maar gezien de omstandigheden ben ik blij dat ik weer enkele punten kan pakken voor het kampioenschap. Je weet nooit waar ze goed voor zijn. Uiteraard kijk ik uit naar Donington Park, een circuit dat ik goed ken. Hopelijk kan ik daar weer strijden om de podiumplekken.”

Deroue maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd, die over twee weken plaats zal vinden op het circuit van Donington Park, een circuit welke hij zeer goed kent uit het British Superbike kampioenschap, waar hij de afgelopen twee seizoenen reed.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s