Damen Motorkleding heeft een nieuwe raceoverall aan haar assortiment toegevoegd met daarin het beste en meest complete airbagsysteem van het moment. Het bedrijf uit Breda (1964) produceert de raceoverall met het Tech-Air airbagsysteem van het Italiaanse bedrijf Alpinestars (1963). Met meer dan 100 jaar ervaring van deze twee belooft dit het meest veilige en goed passende raceoverall te zijn voor alle sportieve en prestatierijders.

Samenwerking Damen Motorkleding
Per 1 mei 2018 heeft het in Breda gevestigde Damen Motorkleding een samenwerkingscontract getekend met Alpinestars voor de bevoegdheid van het plaatsen en onderhouden van het Tech-Air airbagsysteem. Damen Motorkleding is hiermee het enige bedrijf in de Benelux waar je het Race vest kan laten herladen of de 24-maandelijkse servicebeurt uit kan laten voeren. Het grote voordeel is dat het systeem niet naar Italië hoeft, maar in Breda in behandeling wordt genomen door een van de speciaal opgeleide Tech-Air specialisten. Begin 2019 zal Damen een textiele motorjas met Tech-Air airbagsysteem toevoegen aan de collectie. Hiervoor zal het Tech-Air Street vest gebruikt worden.

Het Race Vest is het resultaat van meer dan 15 jaar aan ontwikkeling in de MotoGP waar dit momenteel verplicht is om te dragen. Wat het systeem zo bijzonder maakt is dat dit het eerste geïntegreerde airbag systeem is dat compleet onafhankelijk is van de motor en bescherming geeft voor het gehele bovenlichaam.

Met de maatwerk-service van Damen is een perfecte pasvorm gegarandeerd. Op basis van 28 lichaamsmaten kan de raceoverall volledig op maat gemaakt worden. Er zijn 8 confectiematen (46 t/m 60) beschikbaar wanneer maatwerk niet noodzakelijk is.

Personaliseer de raceoverall door zelf de kleuren te bepalen en eventueel gebruik te maken van de opties zoals perforatie en logo’s. Een volledig op maat gemaakt raceoverall inclusief het Alpinestars Race vest is verkrijgbaar vanaf € 2999,95

Tech-Air Airbag systeem
Na meer dan 15 jaar ontwikkeling in samenwerking met diverse MotoGP coureurs heeft Alpinestars het Tech-Air Airbag systeem gelanceerd. Het Tech-Air Race vest is een rugprotector waarin het airbagsysteem met 4 sensoren die onafhankelijk en onafgebroken data geven aan de Airbag Control Unit (ACU). De airbag komt in slechts 45 milliseconde tot volledige ontplooiing.

Neem voor meer informatie contact op via info@damenmotorkleding.nl of bel 076 – 542 3000.

Website: damenmotorkleding.nl/airbag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App