Dani Pedrosa zal in 2019 en 2020 naast Mika Kallio testrijder worden binnen het MotoGP project van Red Bull KTM Factory Racing. Na een carrière lange samenwerking met Honda stapt de Spanjaard na het beëindigen van zijn actieve wedstrijdcarrière nu dus over naar de Oostenrijkse motorenfabrikant.

Op vrijdag tijdens de Michelin Australian Motorcycle Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië werd bekendgemaakt dat Dani Pedrosa vanaf komend seizoen testrijder wordt voor KTM. De 33-jarige Spanjaard, die tijdens de Duitse Grand Prix in juli aankondigde te stoppen als actief MotoGP coureur, zal in 2019 en 2020 het nodige testwerk verrichten voor het Red Bull KTM Project.

Hiermee komt het partnerschap tussen de Spanjaard en Honda, het merk waarop Pedrosa zijn gehele Grand Prix carrière vanaf 2001 heeft gereden en drie keer kampioen (één keer 125cc, twee keer 250cc) mee is geworden, ten einde.

Pit Beirer – Motorsports Director KTM Group: “Om een coureur binnen ons project te hebben met Dani’s vaardigheden en ervaring is opnieuw een teken dat we de juiste richting op gaan en we nog steeds ons uiterste best doen. We hebben gezien hoe competitief MotoGP is dit jaar en hoe fracties van een seconde soms echte progressie kunnen verbergen. We hopen, en we kijken er naar uit, dat de input van Dani samen met die van Mika Kallio zorgt voor het verkleinen van de achterstand van onze twee teams die we volgend jaar op de grid hebben staan. Ik denk dat we heel optimistisch kunnen zijn wat betreft onze mogelijkheden voor de komende seizoenen. Ik wil de hele crew van de fabriek bedanken voor alle moeite die zij tijdens een raceweekend doen en voor alle testkilometers nu we tegen het einde komen van ons tweede jaar. Ook naar Dani toe: het is fantastisch dat hij in ons gelooft en vertrouw in wat we doen.”

Mike Leitner – MotoGP Team Manager: “Ik ben super blij dat we deze overeenkomst hebben kunnen bereiken met Dani. Met dank aan al zijn jaren ervaring en succes in MotoGP denk ik dat hij ons project en de ontwikkeling van de machine goed kan helpen. Dani is een drievoudig wereldkampioen en drievoudig vice-kampioen in deze categorie en ik ken hem goed van de tijd dat we samenwerkten. Hij is nog steeds zeer competitief en hier kunnen wij als MotoGP project alleen maar beter van worden.”

 

Handige links Michelin Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App