Dani Pedrosa heeft zijn eigen bocht in Jerez

45
pedrosa
Dani Pedrosa | foto© Jerez Circuit

Dani Pedrosa heeft zijn eigen bocht op Circuito de Jerez – Angel Nieto. Vrijdagavond tijdens de Gran Premio Red Bull de España werd ‘Curva Dry Sac’ (bocht 6) op het Zuid Spaanse circuit omgedoopt tot de ‘Dani Pedrosa corner’.

Als coureur is hij er voor het eerst sinds vele jaren niet meer bij tijdens de Gran Premio Red Bull de España maar vrijdagavond tijdens een speciale bijeenkomst stond Dani Pedrosa in het middelpunt van de belangstelling.

Nadat eerder al bekend werd dat Pedrosa op het circuit zijn eigen bocht zou krijgen en bocht zes vanaf heden de ‘Dani Pedrosa corner’ zal heten werd er vrijdagavond een monument onthuld – een beeld van Pedrosa’s helm voorzien van een samurai.

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta: “Een prachtig initiatief. Dani verdient dit en nog veel meer.”

Pedrosa zelf was zichtbaar onder de indruk tijdens de ceremonie en gaf aan dat het een droom is om een bocht te hebben met zijn eigen naam op een circuit dat hem zoveel gebracht heeft en waar hij graag reed.

Dani Pedrosa: “Dit is een mythisch circuit voor het kampioenschap en een zeer belangrijke baan gedurende mijn carrière. Ik ben erin geslaagd om hier veel goede resultaten te behalen en bovendien is het een circuit dat door veel fans wordt gewaardeerd. Het is voor mij een eer om deze plaats te mogen delen met de andere grote kampioenen die al een bocht op dit circuit naar zich vernoemd zagen worden. Ik kon kiezen uit twee bochten, bocht 1 of bocht 6. Ik ben er echt trots op dat ik voor deze heb gekozen, want het is een punt waar tijdens de races altijd veel dingen gebeuren. Zowel als coureur als ook als fan moet je deze bocht altijd in de gaten houden.”

Pedrosa, drievoudig wereldkampioen en sinds vorig jaar ook een MotoGP Legend, is de zesde coureur die nu een eigen bocht heeft in Jerez, Jorge Lorenzo, Sito Pons, Angel Nieto, Jorge ‘Aspar’ Martinez en Alex Criville gingen hem voor.

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App