Dani Pedrosa: ‘Twijfel niet aan de capaciteiten van Jorge Lorenzo’

20
dani-pedrosa
Dani Pedrosa | foto© KTM images

Volgens Dani Pedrosa is er geen enkele reden om Jorge Lorenzo, zijn opvolger binnen het Repsol Honda Team, vroegtijdig af te schrijven. De KTM MotoGP testcoureur twijfelt dan ook niet aan de capaciteiten van zijn landgenoot zo liet hij weten voor de camera’s van het Spaanse DAZN.

DAZN, de Spaanse uitzendgemachtigde van o.a. het MotoGP wereldkampioenschap, zendt momenteel een vierdelig serie uit genaamd ‘The dinner of the Champions’. Een speciale uitzending waarin een zestal voormalige Spaanse MotoGP sterren, te weten Sito Pons, Carlos Checa, Jorge ‘Aspar’ Martínez, Alex Crivillé, Emilio Alzamora en Dani Pedrosa in de studio aan tafel zitten. Tijdens de eerste van vier uitzendingen ‘het aperitief’ hoorden we een aantal bijzondere en interessante uitspraken uit de mond van Pedrosa over zijn o.a. voormalige collega’s Valentino Rossi en Jorge Lorenzo.

Zo waarschuwde Pedrosa de kijkers voor het vooral niet te vroegtijdig afschrijven van zijn jarenlange rivaal en opvolger bij Repsol Honda, Jorge Lorenzo en sprak hij zijn verbazing uit over het uithoudingsvermogen en de nog steeds onuitputtelijke drive van Valentino Rossi.

Terwijl Pedrosa de afgelopen maanden zelf in de lappenmand zat en de start als MotoGP testcoureur bij zijn nieuwe werkgever KTM uit moest stellen zag de voormalig Repsol Honda Team coureur zijn opvolger en nieuwe teamgenoot van Marc Marquez de ene na de andere blessure oplopen en de nodige problemen ondervinden bij het zich eigen maken van de voor hem nieuwe Honda RC213V.

Met een elfde plaats in Le Mans als voorlopig zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe en het opnieuw oplopen van een zware blessure tijdens de Motul TT Assen – een gebroken zesde borstwervel en een haarscheur in de achtste borstwervel – niet de start waar menigeen voorafgaand aan het seizoen op gerekend en gehoopt had.

Tijdens de laatste Grand Prix voor de zomerstop op de Sachsenring doken er zelfs geruchten op dat Lorenzo het niet meer zag zitten en er sterk over nadacht om het bijltje er vroegtijdig bij neer te gooien. Deze geruchten leken echter een beetje voorbarig en werden dan ook vrijwel meteen door zijn werkgever Honda de kop ingedrukt of op zijn minst van de kant van Honda ontkracht.

Ook Pedrosa gelooft niet in het feit dat Lorenzo het voor gezien houdt, sterker nog hij gelooft er heilig in dat zijn landgenoot nog zal gaan verrassen.

Dani Pedrosa: “Als hij snel wil zijn, is hij erg snel. Ik zou maar niet aan gaan hem twijfelen, hij heeft al vaak laten zien dat hij het kan. Natuurlijk gebeurt het weleens dat je je moeilijk aan kunt passen aan een nieuwe machine, maar soms kan het ook snel gaan. Dat weet je vooraf niet, maar geloof mij als hij erin slaagt dan gaat hij er nog velen verrassen. Er zijn in mijn ogen twee soorten coureurs: coureurs die vergeten wat ze eerder gedaan hebben en ook meteen op een andere machine snel zijn. Stoner en Marquez zijn bijvoorbeeld coureurs die in deze categorie vallen, coureurs die in staat zijn om snel te zijn met een goede Honda maar dit ook meteen op een ander prototype machine zouden kunnen. De anderen zijn coureurs die tijd nodig zijn om een nieuw proces te begrijpen, en zo’n type is b.v. een Jorge.”

Naast zijn zegje over Lorenzo sprak Pedrosa ook nog over Rossi, de negenvoudig wereldkampioen die momenteel een moeilijke tijd doormaakt en de afgelopen races de nodige tegenslagen kende.

Dani Pedrosa: “Valentino wil nog steeds doorgaan, hij vindt nog steeds veel te leuk. Het is zijn passie en hij heeft altijd en overal zoveel fans, of hij nu als achtste of vijfde eindigt…. Natuurlijk wil hij niets liever dan zich meten met de besten en vooraan meedoen, maar de steun van de fans helpen het veel. Het is eigenlijk ongelofelijk, ik begon veel later als hem en ik beëindig mijn carrière nog eerder als hem.”

De MotoGP coureurs genieten momenteel van een welverdiende zomervakantie. De eerstvolgende Grand Prix op de kalender is de Tsjechische Grand Prix die in het weekend van 02 t/m 04 augustus wordt verreden op het circuit van Brno.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App