Daniel Holgado het snelst tijdens testdag in Valencia, Collin Veijer zevende

3929
daniel-holgado
Daniel Holgad | foto© Tech3 Racing

Daniel Holgado heeft maandag in Valencia de snelste Moto3 rondetijd laten noteren tijdens de 2024 Moto2 & Moto3 Valencia Official Testing. De Red Bull KTM Tech3 coureur was het snelst voor José Rueda en David Alonso. Collin Veijer, die slechts tijdens twee sessies in actie kwam, sloot deze testdag af als zevende.

Ook voor de Moto3 coureurs stond er een dag na afloop van het laatste Grand Prix weekend al de eerste testdag ter voorbereiding op het 2024 seizoen op het programma. Net als de Moto2 coureurs kwamen de coureurs uit de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap drie keer in actie tijdens deze dag voor een ongeveer een uur durende sessie.

Er werd door de Moto3 coureurs niet alleen uitgekeken naar de prestaties van de nieuwe Pirelli banden maar zeker ook naar hoe de nieuwe door Honda en KTM meegebrachte nieuwe 2024 machines het zouden doen.

Hoewel de tijdlijsten in dergelijke testen niet alleszeggend zijn, niemand weet namelijk wie met welke compound banden onderweg is en daarnaast zagen tijdens een bezoek langs de baan dat er wel heel veel tracklimits werden overtreden en deze worden in tegenstelling tot de Grand Prix weekenden niet gecontroleerd en bestraft, werd al snel duidelijk dat net als in de Moto2 klasse de gereden rondetijden extreem snel waren. Reed Alonso Lopez in de Moto2 klasse het ronderecord uit de boeken, in de Moto3 klasse was het Daniel Holgado die met een snelste ronde van 1’37.300 het bestaande ronderecord met bijna een seconde wist aan te scherpen.

De Red Bull KTM Tech3 coureur reed zijn snelste ronde in de tweede sessie van de dag, en wat misschien nog wel belangrijker was dat hij deze ronde op de klok wist te zetten op de nieuwe 2024 KTM.

José Rueda noteerde de tweede tijd van de dag gevolgd door David Alonso en maar liefst drie Honda coureurs, te weten Augusto Fernandez, David Almansa en Matteo Bertelle. Dat deze laatste drie coureurs zo snel waren tijdens deze testdag mag ook zeker opvallend worden genoemd aangezien de afgelopen drie dagen de Honda motoren niet echt voorkwamen in het spel. Nu kan dit een tweetal redenen hebben, namelijk dat de nieuwe Pirelli banden uitstekend passen bij de Honda of dat de nieuwe 2024 Honda aanzienlijk beter is geworden ten opzichte van het vorige model. Eén ding is echter wel duidelijk, en dat is dat Honda drie nieuwe 2024 machine had meegenomen voor deze testdag. Hetzelfde geldt overigens voor de KTM, zowel Holgado, Rueda als ook Alonso zagen we maandag namelijk hun ronden rijden op de nieuwe 2024 KTM.

De nog niet helemaal fitte Collin Veijer – de Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur kwam een dag geleden in de sightinglap van de Moto3 race lelijk ten val waarbij hij zijn rug blesseerde – hield het tijdens deze testdag bij slechts twee sessies. Op zijn 2023 Husqvarna noteerde de 18-jarige Staphorster de zevende rondetijd van de dag.

Terwijl veel Moto2 en Moto3 teams het na deze dag voor gezien houden zal Veijer samen met zijn Liqui Moly Husqvarna Intact GP team aanstaande woensdag nog een testdag afwerken op Circuit Ricardo Tormo

Gecombineerde uitslag sessie 1-3:

1. Daniel Holgado – Red Bull KTM Tech3 | 1’37.300
2. José Rueda – Red Bull KTM Ajo | +0,383
3. David Alonso – Gaviota GASGAS Aspar Team | +0,675
4. Adrian Fernandez – Leopard Racing | +0,833
5. David Almansa – Rivacold Snipers Team | +0,849

7. Collin Veijer – Liqiu Moly Husqvarna Intact GP | +0,961

 

 Handige links 2024 Moto2 & Moto3 Valencia Official Testing:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’