Daniel Munoz op pole, 12e startplaats voor Collin Veijer op de Red Bull Ring

10
collin-veijer
Collin Veijer - Red Bull Ring | foto© Red Bull Content Pool

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup pole van het seizoen 2020 is vrijdag een prooi geworden voor de Spanjaard Daniel Munoz. Collin Veijer kwalificeerde zich in zijn debuut weekend in de klasse als twaalfde, Zonta van den Goorbergh als achttiende.

Voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs staat er dit weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk het eerste wedstrijdweekend van 2020 op het programma. Vrijdag stonden er twee vrije trainingen en de kwalificatie op het programma. Tijdens deze kwalificatie werden de startplaatsen verdeeld voor de zaterdag en zondagmiddag te verrijden races.

Kregen de Moto3, MotoGP en Moto2 coureur op de Oostenrijkse Red Bull Ring te maken met wisselende omstandigheden, de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs konden al hun drie sessies afwerken op een droog Oostenrijks circuit.

Voor de twee jonge Nederlandse talenten Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer begon de dag niet geheel vlekkeloos. Al in de tweede ronde van de eerste vrije trainingen raakte het tweetal elkaar met als gevolg dat Veijer onderuit schoof en de gehele sessie aan zich voorbij moest laten gaan.

De jonge Staphorster herpakte zich echter goed in de tweede vrije training om vervolgens in de kwalificatie met de twaalfde rondetijd een startplaats op de vierde startrij af te dwingen in zijn debuutrace. Van den Goorbergh kende een lastige eerste dag in Oostenrijk en kwalificeerde zich als achttiende voor de races van zaterdag en zondag.

De eerste pole van 2020 werd een prooi voor de Spanjaard Daniel Munoz voor zijn landgenoten Alex Escrig en Pedro Acosta. De Colombinaan David Alonso kwalificeerde zich als vierde terwijl ook de vijfde startplaats een prooi werd voor een Spaanse coureur, te weten Ivan Ortola.

Meer details van de vrijdag verreden sessies zijn te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog vrijdag.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App