Danillo Petrucci eindigde zondag in Le Mans als derde in de MotoGP race van de SHARK Helmets Grand Prix de France. Een prestatie die de Italiaan volgens eigen zeggen mede te danken had aan een sterke kwalificatie waar hij een frontrow start wist te behalen.

Danilo Petrucci kan terugkijken op een geslaagde Franse Grand Prix, na zich zaterdag als tweede te hebben gekwalificeerd mocht de Ducati coureur zondag na afloop van de race als derde met winnaar Marc Marquez en de als tweede geëindigde teamgenoot Andrea Iannone plaatsnemen op het podium.

Marquez was een maatje te groot maar Petrucci had genoten van het duel met teamgenoot Dovizioso, een duel waar hij koste wat kost een rampscenario wilde voorkomen, niet met z’n tweeën in het gravel wilde eindigen en na afloop van de race niet een aantal kwade gezichten aan te willen treffen in de Ducati pitbox.

Danilo Petrucci: “Ik heb mijn best gedaan, Dovi was iets beter in de acceleratie en ik was juist wat beter bij het ingaan van de bochten. Hierdoor kon hij wat uitlopen en kwam ik telkens net iets te kort in de remzone, wat het moeilijk maakte om de actie te maken. Daarnaast was ik erg bang om een rampscenario te creëren met mijn teamgenoot en vriend Andrea, als wij er samen af waren gegaan. Ik wilde graag huiswaarts keren met een podium en trofee, niet met een aantal kwade gezichten in de box.  Ik deed mijn best en ging het harde gevecht aan, gelukkig gebeurde er niets, wat resulteerde in een prachtig podium voor ons team en ik ben erg blij. In het begin reed ik bij Marc en hij controleerde de race, ik wilde hem niet laten gaan maar uiteindelijk maakte ik een grote fout in bocht 8 en verloor ik drie posities. Daardoor reed ik ineens op P5 en probeerde ik te herstellen maar ik maakte wederom een fout en verloor ik een positie. Toen begon ik weer druk te zetten en ging het beter, ik gaf alles alsof het de laatste dag was dat ik op mijn motor kon rijden. Hierdoor kon ik het gat dichten en hadden we een mooi gevecht met Dovi. Het was een mooie dag. De afgelopen races waren goed, maar alleen tijdens de races zelf, niet in de kwalificatie. Ik denk dat dat de reden is dat ik het podium twee of drie keer ben misgelopen. Zaterdag in de kwalificatie ging het een stuk beter en dat ik van de frontrow kon starten heeft mij hier zeker geholpen.”

Petrucci steeg door zijn derde plaats in de wedstrijd naar de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap waar hij na vijf races 57 punten heeft weten te scoren.