Jules Danilo leidt de derde vrije training van de World Supersport die verreden werd op een opdrogend Donington Park voor Kyle Smith en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met een dertiende tijd.

Ook was de baan nog nat bij de start van de derde vrije training voor de World Supersport klasse. Wel begon er al snel hier en daar een droge lijn te ontstaan. Iedere ronde gingen de rondetijden dan ook verder omlaag.

Kyle Smith stond tijdens de sessie lang bovenaan, totdat zijn tijd werd verbeterd door Federico Caricasulo. In de slotfase kwam Jules Danilo naar de snelste tijd, waardoor de Fransman voor de eerste keer bovenaan eindigde in een World Supersport sessie. Smith kwam in zijn laatste ronde naar de tweede tijd, waardoor hij Caricasulo terugverwees naar de derde plaats. Ayrton Badovini noteerde ene vierde tijd voor Isaac Vinales, Raffaele de Rosa, Jack Kennedy en Jules Cluzel.

Glenn van Straalen was constant de snelste Nederlander en de EAB Racing Team coureur noteerde uiteindelijk de dertiende tijd. Rob Hartog zette de vijfentwintigste tijd. Jaimie van Sikkelerus kwam niet tot een rondetijd. De coureur uit Akersloot kwam wel meerdere keren de baan op, maar kwam dan vervolgens ook gelijk weer binnen, omdat hij net als gisteren technische problemen had met zijn motor. Om 11:40 uur (12:40 NL tijd) start de Superpole kwalificatie voor de World Supersport.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App