Danilo Petrucci heeft de contractbesprekingen met Ducati en Aprilia voorlopig in de ijskast gezet. De gewilde MotoGP coureur wil zich voorlopig focussen op de aankomende wedstrijd.

Tijdens de 87e TT Assen behaalde Danilo Petrucci zijn tweede podiumplaats van het seizoen en na een mooie reeks van goede resultaten is de Italiaan één van de meest begeerde coureurs op de huidige transfermarkt. Petrucci heeft de mogelijkheid om bij Ducati en Pramac Racing te blijven, maar ook Aprilia heeft al interesse getoond.

Na de race in Assen, waar Petrucci tot het einde voor de overwinning vocht, gaf de Italiaan echter aan dat hij nog geen gesprekken over zijn toekomst wil voeren omdat hij zich op dit moment wil focussen op de races.

“Ik heb Ducati en Aprilia gevraagd om nog niet met me in gesprek te gaan over volgend jaar,” zei Petrucci zondagmiddag tijdens de persconferentie na de race. “Het is een drukke periode met veel races achter elkaar en daar wil ik me volledig op kunnen concentreren. In de zomerpauze ben ik meer relaxed en kan ik beter nadenken over wat volgend jaar goed voor mij is.”

Petrucci staat na de Motul TT Assen op de zevende plaats in de tussenstand van het MotoGP wereldkampioenschap. Komend weekend staat de Grand Prix van Duitsland op het programma, waarna de coureurs een maand pauze nemen voordat op 6 augustus op het circuit van Brno de GP van Tsjechië wordt verreden.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag