Danilo Petrucci: ‘Momenteel nog niet bezig met contractverlenging bij Ducati’

86
danilo-petrucci
Danilo Petrucci | foto© Ducati Corse

Danilo Petrucci kreeg voorafgaand aan het huidige seizoen een eenjarige overeenkomst aangeboden door zijn werkgever Ducati. De Italiaan, die in 2019 in Mugello zijn eerste en tot nu toe enige MotoGP zege wist te behalen, hoopte rond deze tijd van het seizoen de eerste gesprekken te voeren voor een verlenging van zijn contract en een langer verblijf bij het Ducati Team.

Het loopt echter allemaal even anders dit seizoen. In plaats zich te kunnen bewijzen tijdens de eerste Grand Prix weekenden en hierin zijn ware potentieel te tonen zorgt de uitbraak van het coronavirus momenteel voor een hele andere situatie. De eerste wedstrijd in Qatar ging niet door, de drie volgende Grand Prix weekenden in Thailand, Austin en Argentinië zijn inmiddels al verplaats naar later in het seizoen en ook de eerste Grand Prix weekenden in Europa (Jerez, Le Mans en Mugello) in de maand mei lijken vooralsnog niet door te gaan.

Nadat in de wintermaanden Maverick Viñales en Fabio Quartararo hun contracten bij Yamaha verlengden leken de kansen voor Petrucci op een langer verblijf bij zijn huidige werkgever te groeien en was hij er klaar voor om zich in de eerste races van het seizoen te bewijzen en rond deze tijd van het seizoen de gesprekken te beginnen over een contractverlenging.

Danillo Petrucci: “We zijn nog niet bezig met de contractonderhandelingen met Ducati. Dat was uiteraard wel het geval geweest als we op dit moment bezig zouden zijn met het seizoen en de races niet afgelast of uitgesteld waren. Alles wordt momenteel uitgesteld, misschien wel tot juli of zelfs augustus en ik zie het dan ook nog niet gebeuren dat we in de eerste helft van het seizoen nog ergens gaan racen. Ik zou ook komend seizoen graag bij Ducati blijven, ik rij sinds 2015 in dienst van Ducati en het is altijd mijn plan geweest om in deze positie te komen waarin ik nu in zit (uitkomen voor het fabrieksteam). Ik weet dat er andere sterke en talentvolle coureurs op mijn plek zitten te azen, maar ik zal er alles aan doen om mijn plek te behouden. Ik heb het zelf in de hand, ik zal moeten presteren, het hangt af van mijn eigen resultaten. Presteer ik niet dan zal ik om me heen moeten gaan kijken. Maar juist dat presteren is op dit moment het probleem omdat er geen races zijn. Als we eenmaal van start kunnen gaan dan zal het voor iedereen fysiek zwaar worden. Zoals het er nu uitziet zal er geen zomerstop komen en krijgen we op een aantal circuits, zoals in Argentinië, Amerika maar ook in Valencia te maken met hele andere omstandigheden dan we in de afgelopen jaren gewend zijn geweest.”

Petrucci is vanzelfsprekend niet de enige MotoGP coureur die in deze bijzondere situatie verzeild is geraakt. Van een groot deel van het MotoGP-veld lopen de contracten aan het einde van dit seizoen af, ook zij zitten allemaal in de wachtkamer aangaande het verlengen van hun huidige – of in de zoektocht naar een nieuw contract. Belangrijkste rivalen voor het huidige zitje van Petrucci bij Ducati zijn momenteel Francesco Bagnaia, Jack Miller en de Fransman Johann Zarco.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App