Danilo Petrucci (P1): ‘Het was te lang geleden, ik ben hier heel blij mee’

133
Danilo Petrucci - Le Mans | foto© motogp.com

Danilo Petrucci heeft zondagmiddag op overtuigende wijze de MotoGP race gewonnen op het Bugatti Circuit in Le Mans. Op een natte baan behaalde de Italiaan de tweede MotoGP zege van zijn carrière en was het zijn eerste podium sinds juni 2019. 

Het was een hele opluchting voor Danilo Petrucci om zondagmiddag in Le Mans weer naar het podium te mogen waarbij hij zelfs op de hoogste trede mocht staan. Het tweede gedeelte van 2019 en het 2020 seizoen tot dusver waren niet gemakkelijk voor de Italiaan en hij kreeg veel kritiek te verduren.

Voor aanvang van het 2020 MotoGP seizoen in juli werd bekend dat er in 2021 geen plaats zou zijn binnen Ducati voor Petrucci waarna hij al gauw bekend kon maken dat hij volgend jaar voor het Red Bull KTM Tech 3 gaat rijden. Echter bleven goede resultaat dit seizoen uit en na een stevige crash tijdens de test op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto op woensdag voorafgaand aan het raceweekend begon hij met een valse start.

Op zondagmiddag won Petrucci op een regenachtig Le Mans en behaalde hij daarmee de tweede MotoGP zege van zijn carrière. De Italiaan was zichtbaar geëmotioneerd en was dan ook echt toe aan weer eens een goed resultaat en een vertrouwensboost. Alle reden om eens uit te halen naar iedereen die aan hem getwijfeld heeft in de afgelopen tijd.

Danilo Petrucci: “Het is heel moeilijke periode geweest voor mij maar na het raceweekend in Barcelona had ik veel meer vertrouwen. Ik ging hier naartoe met de wens om op het podium te eindigen en gedurende het weekend was ik in iedere sessie al snel. Ik had niet verwacht dat het zou regenen maar na de warm-up vanochtend wist ik dat ik voor het podium zou kunnen vechten, ongeacht de weersomstandigheden.

De omstandigheden waren voor iedereen gelijk dus ik probeerde na de start meteen aan kop te rijden. Ik wist niet hoeveel water er op de baan zou liggen maar ik kwam al gauw in een goed ritme. Gedurende de race zag ik steeds meer coureurs naar voren komen, op de grote schermen naast de baan zag ik eerst [Alex] Rins en daarna Pol [Espargaró] en ik wist dat ze op dat moment sneller waren dan ik.

Ik besloot om flink te pushen want op dat moment reed [Andrea] Dovizioso nog kort achter mij maar al gauw kon ik een gaatje slaan. Een ronde later verloor ik de voorkant in bocht 4 maar ik kon herstellen maar gelukkig reed Dovi achter mij en wist hij de coureurs lange tijd achter zich te houden. Het was zaak om de fiets gewoon overeind te houden en geen fouten te maken. Er ontstond een droge lijn maar mijn achterband was volledig aan gort. Gelukkig ging het allemaal goed en kon ik eindelijk weer als winnaar over de finish komen. Het is lang geleden maar ik ben echt heel blij met dit resultaat.

Het is een heel vreemd jaar. Het seizoen was nog niet begonnen maar ik was mijn zitje bij Ducati al kwijt. Het voelde alsof niemand mij vertrouwde en ik zag dat er al een aantal transfers plaatsvonden. Gelukkig hadden andere mensen wel vertrouwen in mij. Toen het seizoen eenmaal begon had ik meteen veel problemen met de nieuwe achterband. We begonnen eerst met werken aan de elektronica maar dit bleek niet de juiste stap te zijn. In de Misano Test hebben we wat gevonden en ik Barcelona had ik de machine zoals ik die wilde. Ik wist daardoor dat we hier in Le Mans een kans zouden hebben en nu is het daadwerkelijk gelukt.”

De MotoGP paddock verkast nu naar Motorland Aragón waar komend weekend alweer het volgende raceweekend zal plaatsvinden. Op het Spaanse circuit zullen twee opeenvolgende MotoGP raceweekenden worden gehouden.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App