Danilo Petrucci wordt na dit seizoen zo goed als zeker de opvolger van Pol Espargaró bij KTM. De momenteel nog voor Ducati uitkomende Italiaan zou volgens diverse bronnen afgelopen woensdag tijdens een bezoek aan de fabriek in Oostenrijk een handtekening gezet hebben onder een KTM MotoGP contract voor 2021.

Nu het definitief is dat Pol Espargaró zijn na dit seizoen aflopende contract met KTM niet wenst te verlengen moest de Oostenrijkse motorenfabrikant op zoek naar een opvolger van de Spanjaard. De belangrijkste kandidaten voor deze positie waren Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci, de 29-jarige Italiaan die zijn plaats binnen het Ducati Team onlangs ingenomen zag worden door de Australiër Jack Miller.

Ondanks dat er nog geen officiële bevestiging is van KTM is het zo goed als zeker dat we Petrucci komend seizoen in de Red Bull KTM Factory Racing kleuren aan de start zullen zien verschijnen.

Petrucci bracht woensdag samen met zijn manager Alberto Vergani een bezoek aan de KTM-fabriek in Oostenrijk. Na afloop van het bezoek kon Vergani melden dat Petrucci uiterst gelukkig was en dat men heel erg blij was met hetgeen men had gezien. Het Duitse Speedweek wist de Italiaanse manager zelfs te ontfutselen dat nagenoeg alles in kannen en kruiken was en dat alleen KTM CEO Stefan Pierer nog een handtekening dient te zetten.

Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat KTM hiermee zijn keus op Petrucci heeft laten vallen, dat Dovizioso (tot aan vandaag de belangrijkste kandidaat bij KTM) komend seizoen zijn huidige werkgever Ducati trouw zal blijven en dat Crutchlow uitsluitend zijn reputatie als professioneel onderhandelaar heeft waargemaakt door zijn diensten bij KTM aan te bieden om zo een betere uitgangspositie voor zichzelf te creëren in zijn gesprekken met Honda.

Mocht Pierer de komende dagen daadwerkelijk zijn handtekening zetten onder Petrucci’s KTM-contract en Pol Espargaró de nieuwe teamgenoot worden van Marc Marquez bij Repsol Honda dan is er nog slechts één MotoGP fabriekszitje voor 2021 beschikbaar, en dat is de huidige plaats van Andrea Iannone binnen Aprilia.


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App