Danny Buchan in 2021 met Synetiq BMW in British Superbike naast Andrew Irwin

198
Danny Buchan | foto© Synetiq BMW

Danny Buchan maakt in 2021 de overstap naar het Synetiq BMW team in het Bennetts British Superbike kampioenschap. De Engelsman stapt na tien jaar Kawasaki over naar BMW en wordt teamgenoot van Andrew Irwin.

Het 2020 seizoen van het Bennetts British Superbike Championship is al een aantal weken geleden ten einde gekomen maar dat wil niet zeggen dat de transfermarkt stilligt. Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat Andrew Irwin het Honda Racing team zou verlaten en overstapt naar Synetiq BMW, ook wel bekend als het TAS Racing team.

Op woensdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Danny Buchan na jarenlang trouw te zijn geweest aan Kawasaki overstapt naar het Synetiq BMW team. Buchan werd in 2010 getekend bij het Kawasaki ‘Team Green’ en won in die jaren onder andere tweemaal het British Superstock 1000 kampioenschap en wist hij ook meerdere British Superbike races te winnen. Komend jaar zal Buchan dus in het British Superbike kampioenschap actief zijn op de nieuwe BMW M 1000 RR.

Danny Buchan: “Ik kijk er natuurlijk heel erg naar uit om in 2021 samen te werken met het Synetiq BMW team. Het is een grote verandering voor mij maar ik heb veel zin om te werken met een nieuw team, een nieuwe crew en natuurlijk de volledig nieuwe BMW M 1000 RR. We zullen hard gaan werken om vooraan mee te kunnen doen volgend seizoen in BSB.

Er hangt een positief gevoel rondom het team en ik ben me er zeker van bewust hoeveel successen het TAS Racing team heeft behaald in de laatste twintig jaar. Al deze ingrediënten hebben ervoor gezorgd dat ik deze keuze heb gemaakt voor het Synetiq BMW team in 2021. Het duurt nu nog lang voordat we met het nieuwe seizoen beginnen maar ik kijk er naar uit om te beginnen met testen en voor het eerst werken met het hele team. Het is een grote motivatie om in topconditie te blijven in de wintermaanden.”

Vanwege het coronavirus gaat het British Superbike seizoen in 2021 pas laat van start. Voorlopig staat het eerste raceweekend pas in mei gepland, wel staan er meerdere tests op het programma mochten de omstandigheden omtrent het virus dat toelaten.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App