Voormalig Moto3-wereldkampioen en huidig British Superbike coureur Danny Kent heeft donderdag 15 augustus een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden gekregen nadat hij tijdens een rechtzaak toegaf dat hij een mes bij zich had tijdens een vechtpartij. Alsof dit nog niet genoeg werd hij even later ook nog per direct ontslagen door zijn Bikededevil Insurance MV Agusta Team.

Danny Kent stond donderdag 15 augustus terecht in de Cheltenham Magistrates rechtbank vanwege betrokkenheid bij een vechtpartij op 7 maart jongstleden in de West Street parkeergarage in Tetbury. Bij de vechtpartij was naast de 25-jarige motorcoureur ook zijn oudere broer betrokken.

Kent zag dat zijn broer belaagd werd en wilde hem daarbij te hulp schieten. Tijdens deze schermutselingen viel er een mes op de grond welke naar nu bekend is geworden uit de broekzak viel van de 2015 Moto3 wereldkampioen.

Een 63-jarige man, die tijdens het uitlaten van zijn hond werd belaagd door Kent’s broer. Kent kwam tussen vechtende heren waarbij de 63-jarige man op de grond werd geduwd. Hierbij zag de man een mes op de grond vallen. De man nam het mes mee, ging naar huis en informeerde de politie.

Kent zei donderdag in de rechtbank dat hij dacht dat zijn broer het slachtoffer was van een overval en kwam tussen beiden om de boel te sussen. Het mes viel daarbij uit zijn zak, maar hij droeg het bij zich omdat deze werd gebruikt in combinatie met zijn werk.

Howard Ogden, die als advocaat van Kent optrad: “Mijn cliënt kwam zijn broer tegen op de grond met de oudere man die hem vastpinde, dus hij dacht dat zijn broer het slachtoffer was van een overval en duwde hem weg. Ja, hij had het mes in zijn zak, maar het was niet voor een ongepast doel – hij gebruikt het om dozen te openen in verband met zijn werk.”

Kent gaf zelf toe dat hij het bewuste keukenmes tijdens het voorval inderdaad bij zich droeg.

De rechtbank achtte hierdoor Kent schuldig aan het in het bezit hebben van een mes in een openbare ruimte en veroordeelde de motorcoureur tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en het betalen van een boete van in totaal 200 Britse ponden.

Dat het voorval niet in goede aarde is gevallen bij zijn team, Bikedevil Insurance MV Agusta, werd niet veel later pijnlijk duidelijk. Het team maakte namelijk middels een persbericht duidelijk dat men gezien het gebeuren per direct de samenwerking met Kent heeft beëindigd.

De Brit Gino Rea is inmiddels opgeroepen om vanaf komend weekend op Cadwell Park de plaats van Kent in te nemen op de MV Agusta.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App