Danny Kent maakt binnenkort zijn comeback als actief coureur. De voormalig Moto3-wereldkampioen zal vanaf de zesde ronde van het Bennetts British Superbike Championship in Snetterton aan de start verschijnen als coureur voor MV Agusta Paramatta.

Nadat er een einde kwam aan zijn avontuur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap maakte Danny Kent afgelopen seizoen tijdens de finaleronde van het Bennets British Superbike Championship zijn debuut in het prestigieuze Engelse nationale wegrace kampioenschap. Zijn optreden bleef tot op heden beperkt tot dit weekend, voor 2019 wist Kent namelijk geen vaste plaats te vinden. Hier komt nu echter verandering in, vanaf de vijfde ronde van het seizoen in Snetteron zal de voormalig Moto3 wereldkampioen weer aan de start verschijnen met een door Jap4performance en MV Agusta Paramatta Australia ondersteund team.

Kent en het team zullen eerst nog aantal testen afwerken om zich voor te bereiden op het eerste wedstrijdweekend. Kent en het team zullen aan de start verschijnen op Leon Camier’s 2016 MV Agusta F4 RC machine welke aangepast is aan de BSB specificaties. Het doel van beide partijen is om in 2020 een volledig seizoen van start te gaan in het British Superbike Championship waarbij men op ondersteuning kan rekenen van MV Agusta Reparto Corse.

Danny Kent: “Ik wil iedereen in het team bedanken voor deze kans. Ik had tot voor kort niet gedacht dat er dit jaar nog iets zou gebeuren. Nu is het tijd om weer fit te worden, een aantal tests af te werken en uit te kijken naar Snetterton waar ik sinds 2006 niet meer ben geweest. Ik kan niet wachten om op de MV Agusta F4 RC te stappen.”

De eerstvolgende British Superbike Championship ronde wordt verreden op het circuit van Brands Hatch (14-16 juni) gevolgd door Knockhill (28-30 juni) terwijl de zesde ronde van het seizoen in Snetterton verreden zal worden in het weekend van19 t/m 21 juli.

Handige links British Superbikes Doninton Park – Round 3

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App