Danny Kent pakt eerste British Superbike pole in Navarra

811
Danny Kent - Circuito de Navarra | © Bennetts British Superbike Championship

Danny Kent heeft zaterdagmiddag zijn eerste pole position in de British Superbike klasse behaald op Circuito de Navarra. De voormalig Grand Prix coureur was in een klassieke ‘Superpole’ sessie de snelste voor mede Yamaha coureurs Ryan Vickers en Kyle Ryde.

Dit weekend wordt de eerste ronde van het 2024 Bennetts British Superbike Championship verreden op het Circuito de Navarra in Spanje. Omdat het bedrijf MSV (Motor Sport Vision), de eigenaar van het British Superbike kampioenschap, ook de eigenaar is van het Spaanse circuit is dit jaar besloten om daar het seizoen af te trappen.Nadat vorige week getest werd op Donington Park werden eerder deze week twee testdagen afgewerkt op het Spaanse circuit voorafgaand aan het eerste raceweekend van 2024. Gezien de gunstige weersomstandigheden besloot de organisatie om de kwalificatie middels een klassieke ‘Superpole’ te laten verlopen waarbij de coureurs één voor één de baan op gaan en slechts één ronde de kans krijgen om een rondetijd neer te zetten.

Het was Danny Kent, de Moto3 wereldkampioen van 2015, die met een 1’36.609 de snelste tijd wist te rijden voor Ryan Vickers en Kyle Ryde. Vicewereldkampioen Glenn Irwin klokte de vierde rondetijd voor de teruggekeerde Rory Skinner en Peter Hickman. Regerend kampioen Tommy Bridewell kwam niet verder dan de dertiende tijd vanwege problemen met een motorblok.

Ook rijdt er dit jaar een Nederlander mee in de British Superbike klasse, niemand minder dan voormalig World Supersport coureur Jaimie van Sikkelerus. De coureur uit Akersloot rijdt op een een Honda CBR1000RR-R Fireblade in de zogeheten ‘Pathway’ specificatie, een soort middenweg tussen een Superstock machine en een volledige Superbike. Hij kwalificeerde zich als 23e voor zijn eerste British Superbike wedstrijd die zondag verreden wordt.

Uitslag British Superbike kwalificatie:

  1. Danny Kent – Yamaha | 1’36.609
  2. Ryan Vickers – Yamaha | 0,039
  3. Kyle Ryde – Yamaha | +0,189
  4. Glenn Irwin – Ducati | + 0,275
  5. Rory Skinner – BMW | +0,289

23. Jaimie van Sikkelerus – Honda

Klik hier voor alle volledige uitslagen

Ook in de British Supersport klasse rijdt er een Nederlander mee. Jorel Boerboom kwalificeerde zich als negentiende voor zijn eerste British Supersport race die zondag verreden zal worden.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’