Danny van der Sluis leverde afgelopen zondag een bijzondere prestatie door vanaf de laatste startplaats naar het podium te rijden in de Superbike wedstrijd van de Alpe Adria Cup. Nu gaat de coureur van Start Racing zich opmaken voor de vierde race van het ONK SuperCup 1000 seizoen.

Danny van der Sluis besloot op het laatste moment om met Start Racing deel te nemen aan de tweede Superbike race van de Alpe Adria Cup in Assen. Danny had niet deelgenomen aan de kwalificatie, vandaar dat hij vanaf de laatste startpositie moest vertrekken. De 22-jarige coureur had een uitstekende start en lag na de eerste ronde al tiende. Danny vervolgde zijn opmars en in de laatste ronde wist hij naar de derde plaats te komen, waardoor hij een bijzonder podium scoorde.

Nu gaat Danny door naar de vierde ronde van de OW Cup. Het is spannend in de ONK SuperCup 1000 klasse. Na drie races staat de top-drie in het kampioenschap dicht bij elkaar. Nigel Walraven gaat aan de leiding met 5900 punten gevolgd door Danny van der Sluis met 5000 punten en Cliff Kloots met 4900 punten. Komende zaterdag is de vierde race van het seizoen. Het is ook de vierde race op het TT Circuit Assen, maar ook voorlopig de laatste want na de race van zaterdag gaat het kampioenschap in juli verder op het Franse circuit van Dijon et Prenois en vervolgens op het Duitse Oschersleben.

Walraven is komend weekend niet van de partij, vanwege verplichtingen in een ander kampioenschap. Dat geeft Danny een kans om mogelijk de leiding in het kampioenschap over te nemen. De eerste kwalificatie van de ONK SuperCup 1000 klasse is van 11:40 tot 12:00 uur. De tweede kwalificatie is aan het begin van de middag van 13:45 tot 14:10 uur. De race gaat om 17:00 uur van start. Er is gratis entree op het circuit en in de paddock, dus je bent van harte welkom om zaterdag een kijkje te nemen in Assen!

Danny van der Sluis #10: ‘Het was een hele gave race tijdens de Alpe Adria Cup in Assen. Ik heb alles gegeven en om een podium te scoren vanaf de laatste startplaats is een topresultaat. Nu gaan we door naar de vierde race van de OW Cup, zonder concurrent Walraven. Uiteraard wil ik gaan voor de overwinning en het doel is om mijn tempo van vorige races te verbeteren. Ik kijk er naar uit om vrijdag te beginnen aan de vrije trainingen.’

Handige links Alpe Adria International Motorcycle Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag