Danny van der Sluis is vrijdagmiddag op het Franse Circuit Dijon-Prenois winnaar geworden van de eerste ONK SuperCup 1000 race van het weekend. De Start Racing coureur kwam na twaalf ronden als winnaar over de finish voor Cliff Kloots en de dit weekend in de klasse debuterende Jaimie van Sikkelerus.

De OW Cup is dit weekend te gast op het Franse Circuit Dijon-Prenois waar de vijfde en zesde wedstrijd van het seizoen verreden worden voor de ONK SuperCup 600, ONK ProCup 600, ONK ProCup 1000, ONK SuperCup 1000 en ONK SportCup 1000 klasse.

Vrijdag stonden de kwalificaties op het programma maar voor de ONK SuperCup 1000 en ONK ProCup 1000 coureurs werd ook de eerste (gecombineerde) wedstrijd van het weekend verreden. Onderstaand een kort verslag van deze eerste race.

Bij de start is het Cliff Kloots die de leiding neemt voor Jaimie van Sikkelerus, de vanaf de pole vertrokken Danny van der Sluis, Renzo van Emmerik en Rinze Luimstra.

Kloots weet vervolgens in de eerste drie ronden een gaatje te slaan van ruim een seconde op Van Sikkelerus die Van der Sluis aan zijn achterwiel ziet verschijnen terwijl Van Emmerik al ruim drie seconden prijs moet geven en Luimstra op meer dan dertien seconden nog steeds als vijfde doorkomt

Van der Sluis weet vervolgens in de vijfde ronde ten koste van Van Sikkelerus naar de tweede plaats te komen. Niet veel later moet ook Kloots geloven aan de aanvalsdrift van Van der Sluis en bij de zesde doorkomst is het dan ook Van der Sluis aan de leiding vlak voor Kloots en iets daarachter Van Sikkelerus.

Kloots slaat vervolgens een ronde later al weer terug, neemt de leiding weer over van de Start Racing coureur terwijl Van Sikkelerus nog steeds iets erachter als derde doorkomt. Van Emmerik weet op de vierde plaats rijdend beetje bij beetje het verschil met de voor hem rijdende Van Sikkelerus te verkleinen terwijl Luimstra nog steeds de top vijf completeert.

Van der Sluis en Kloots wisselen vervolgens nog een keer van positie vooraan het veld, maar na twaalf ronden is het Van der Sluis die als winnaar de finish passeert op ruim anderhalve seconde gevolgd door Kloots en Van Sikkelerus die in de slotfase nog alle zeilen bij moest zetten om de als vierde gefinishte Van Emmerik van het lijf te houden.

Luimstra eindigde deze race als vijfde voor Alexander Klaassen, Jolanda van Westrenen, Wim Broekestijn, Camiel Blokhuizen terwijl Jan Bultman zijn Yamaha R1 als tiende over de finish stuurde.

ONK Pro Cup 1000
Daniel Fernandes eindigde als elfde in deze gecombineerde wedstrijd er werd hiermee de best geklasseerde ONK ProCup 1000 coureur. Rudmer Wiersma en Henk Maassen van den Brink mochten na afloop als tweede en derde met Fernandes mee naar het ONK ProCup 1000 podium.

 

Handige links OW Cup Circuit Dijon-Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App