Danny van der Sluis winnaar ONK SuperCup 1000 race in Assen

325
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis voor Cliff Kloots | foto© Jan Timmerman

Danny van der Sluis is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de vierde ONK SuperCup 1000 race van het seizoen. De Start Racing coureur kwam na 11 ronden als winnaar over de finish voor Cliff Kloots en Renzo van Emmerik.

Zaterdag werd op het TT Circuit Assen de vierde OW Cup wedstrijdronde van het seizoen verreden. De wedstrijddag werd gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden. Voor de ONK SuperCup 1000 stonden er twee kwalificaties en een wedstrijd over 11 ronden op het programma.

Tijdens de twee kwalificaties, die gekenmerkt werden door wisselende omstandigheden, was het Cliff Kloots die het snelst was en de pole voor zich opeiste. De Yamaha coureur was het snelst voor Danny van der Sluis, Renzo van Emmerik, Michiel Knoef en Thijs Peeters.

Voorafgaand aan de race leek ook dat deze onder wisselende omstandigheden verreden zou gaan worden. Echter vlak voor de start werd het droog en de harde wind zorgde er mede voor dat de baan bij de start volledig droog was.

Het was de vanaf de pole vertrokken Kloots die meteen de leiding nam en deze lange tijd in handen wist te houden. Achter de Yamaha coureur wist de op de tweede plaats rijdende Van Sluis steeds een beetje dichterbij te komen om in de slotfase toe te slaan.

Kloots bleef echter aan het achterwiel van de Staphorster en het tweetal was in de laatste ronde in een dusdanig gevecht verwikkeld dat men de finishvlag over het hoofd zag. Zelfs in de uitloopronde wisselde het tweetal nog een aantal keren van positie denkend dat men aan hun laatste ronde bezig was.

Het bleek niet meer nodig want een ronde daarvoor was Van der Sluis al als winnaar afgevlagd. Van Emmerik werd op zeventien seconden van het tweetal derde voor Jolanda van Westrenen, Knoef, de sinds zijn tegenslag aan het begin van het seizoen teruggekeerde Rinze Luimstra, Frank Wilting, Alexander Klaasen, Jeroen Rensel en Michel Visser.

Nadat de podium huldiging had plaatsgevonden begon het opnieuw te regenen, kortom de ONK SuperCup 1000 coureurs hadden in tegenstelling tot hun ONK SuperCup 600 collega’s niet te klagen over de omstandigheden waaronder zijn hun vierde de race van het seizoen mochten verrijden.