David Alonso wint, Collin Veijer crasht in race 1 op de Sachsenring

1013
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Racesport.nl

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland is zaterdagmiddag gewonnen door de Spanjaard David Alonso. Voor Collin Veijer, de enige Nederlandse deelnemer, was de race al na twee ronden over. De 16-jarige Staphorster kwam ten val en kon zijn race niet meer vervolgen.

Op een nog steeds warm Sachsenring circuit werd zaterdagmiddag de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verreden. Een negentien ronden tellende race waarin van alles gebeurde. Uiteindelijk was het David Alonso die aan het langste eind trok en als winnaar de finish passeerde voor Marcos Uriarte, David Munoz, Daniel Holgado en Ivan Ortola.

Voor Collin Veijer kwam er al in de tweede ronde een vroegtijdig einde aan deze eerste race van het weekend. De 16-jarige Staphorster, die al met een vervelende handblessure aan het weekend begon, kwam in bocht vier (Omega) ten val. Veijer bleef hierbij zelf ongedeerd, zijn machine was echter teveel beschadigd om de race te kunnen vervolgen.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessie gedurende de tweede dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter