David Muñoz vertrekt tijdens de twee Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden in het bijprogramma van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel vanaf de pole. De jonge Spanjaard was vrijdagmiddag op Motorland Aragon het snelst tijdens de kwalificatie voor Pedro Acosta, Daniel Holgado en het jonge Nederlandse talent Collin Veijer. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als vijftiende. 

Twee vrije trainingen en een kwalificatie stonden er vrijdag op het programma in Aragon voor de jonge talenten uit de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Aan de start ook de twee Nederlandse talenten Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh.

Beide Nederlanders begonnen de dag met een respectievelijk twaalfde (Veijer) en achttiende rondetijd (Van den Goorbergh) in de eerste vrije training. De tweede vrije training sloten het tweetal af met respectievelijk de vierde rondetijd voor Van den Goorbergh terwijl Veijer in deze sessie genoegen moest nemen met de dertiende rondetijd. Na afloop van deze sessie kookte de jonge Staphorster echter van woede aangezien hem zijn snelste rondetijd werd om onduidelijke reden en volgens eigen zeggen onterecht werd ontnomen vanwege het overschrijden van de tracklimit.

Voor de kwalificatie stond de jonge Staphorster dan ook op scherp, helemaal omdat hij eerder op de dag al liet zien dat hij met de snelste meekon. De dit seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup debuterende Veijer was er dan ook als de kippen bij en maakte zijn belofte waar. Achter de Spanjaarden David Munoz, Pedro Acosta en Daniel Holgado zette de Nederlander een rondetijd op de klokken van 2’01.598, een tijd die goed was voor de vierde startplaats tijdens de twee dit weekend te verrijden races.

Van den Goorbergh kende een moeizame kwalificatie. De jonge coureur uit Breda stond met nog minder dan tien minuten te gaan in de kwalificatie op de vijftiende plaats op de tijdlijst. In een poging zijn eigen snelste rondetijd aan te scherpen ging het in de tweede sector mis met als gevolg dat hij op de vijftiende plaats bleef steken en dit weekend twee keer vanaf de vijfde startrij aan de races moest beginnen.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend gaat zaterdagmiddag om 17:10 uur van start en is Live te volgen via redbull.tv of via de Eurosport Player (hiervoor dient u wel te beschikken over een abonnement)

Racesport.nl Liveblog
Meer informatie en een uitgebreider verslag van deze en de andere sessie van de eerste dag is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App