Davide Brivio terug in MotoGP paddock als Trackhouse Racing MotoGP teamdirecteur

2486
davide-brivio
Davide Brivio (r) en Justin Marks (l) | foto© Trackhouse Racing

Davide Brivio keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de MotoGP paddock. De voormalig Team Suzuki Ecstar teambaas gaat per direct aan de slag als teamdirecteur binnen het nieuwe Amerikaanse Trackhouse Racing MotoGP Team.

Trackhouse Racing MotoGP drukt zijn eerste belangrijke stempel op het nog prille 2024 MotoGP seizoen. Het nieuwe Amerikaanse MotoGP team heeft niemand minder dan één van de meest gerespecteerde teambazen van de afgelopen jaren, Davide Brivio, aangetrokken als de nieuwe teamdirecteur. Brivio keert hiermee na een kort avontuur bij Alpine in de Formule 1 terug in de MotoGP paddock waar hij in het verleden vele successen wist te boeken met o.a. Team Suzuki Ecstar.

Brivio’s’s reputatie en prestaties op het hoogste niveau van het wereldkampioenschap op twee wielen behoeven nauwelijks introductie. Een gerespecteerd teambaas vanwege de vijf MotoGP-wereldkampioenschappen voor coureurs en vier constructeurstitels die onder zijn hoede werden behaald. Brivio’s meest recente MotoGP-wereldtitel behaalde hij in 2020 met Joan Mir, voordat hij plotseling en geheel onverwachts zijn afscheid uit de MotoGP aankondigde en vertrok naar de Formule 1.

Davide Brivio keert na twee jaar afwezigheid dus terug in de MotoGP paddock, niet zoals de eerdere geruchten die de ronde deden als teambaas van het Repsol Honda Team, nee als teamdirecteur bij Trackhouse Racing MotoGP, het nieuwe Amerikaanse MotoGP team dat eind vorig jaar de twee starts overnam van het CryptoDATA RNF MotoGP Team en in 2024 met Miguel Oliveira en Raul Fernandez actief zal zijn in de koningsklasse.

Davide Brivio, Trackhouse Racing MotoGP teamdirecteur: “Het ging allemaal heel snel de afgelopen dagen toen Justin me vroeg om Trackhouse te helpen bij hun nieuwe MotoGP-uitdaging. Het is zo spannend om vanaf het begin deel uit te maken van dit nieuwe project en ik kijk er echt naar uit om Trackhouse beter te leren kennen en te zien wat we in de MotoGP kunnen brengen vanuit de succesvolle visie en ervaring die dit bedrijf heeft in andere sporten en omgevingen. Het zou een geweldige combinatie van de twee werelden kunnen zijn. Nu is er nog één test te gaan, bijna tijd om te gaan racen en we zullen proberen om onze twee getalenteerde rijders Miguel en Raul zoveel mogelijk te steunen en veel plezier te hebben. De afgelopen dagen is alles heel snel gegaan en eerder kon ik niet zeggen waar ik heen ging, maar hé, het is geweldig nieuws en we gaan snel aan de slag!”

Justin Marks, Trackhouse Racing MotoGP teameigenaar: “Het is ongelooflijk om iemand van het kaliber en met de ervaring van Davide aan het hoofd te hebben van het Trackhouse Racing MotoGP Team. Iedereen binnen het bedrijf is vereerd met zijn toewijding. Het werd meteen duidelijk toen ik Davide ontmoette dat hij perfect in de Trackhouse cultuur zou passen. Ik weet dat hij ons naar grootse dingen zal leiden zowel op en naast het circuit.”

Binnen het team zijn ook de Nederlanders Wilco Zeelenberg en Robin Spijkers actief, Zeelenberg in de rol van teammanager, Spijkers als team coördinator.

 

Handige links 2024 MotoGP Sepang Official Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.