Davide Giugliano in 2017 met BMW in British Superbikes

292
giugliano
Christian Iddon (l) en Davide Giugliano (r) | foto© Tyco BMW

Davide Giugliano maakt de overstap naar het MCE Insurance British Superbike Championship. De Italiaan, die na afloop van het seizoen bij het Aruba.it Racing Ducati Team plaats moest maken voor Marco Melandri, heeft hierover overeenstemming bereikt met het Team Tyco BMW waar hij in 2017 de teamgenoot zal worden van Christian Iddon.

Er is een einde gekomen aan een onzekere periode voor Davide Giugliano. De 2011 FIM Cup Superstock 1000 kampioen en de nummer zeven in de eindstand van het 2016 World Superbike kampioenschap zal komend seizoen namelijk zijn opwachting gaan maken in het MCE Insurance British Superbike Championship. De inmiddels 27 jarige Giugliano heeft hiervoor maandag een overeenkomst getekend bij het Britse TAS Racing dat komend seizoen weer onder de naam Tyco BMW actief zal zijn in het prestigieuze Britse wegracekampioenschap.

“Ik ben vanzelfsprekend heel erg blij om komend seizoen deel uit te mogen maken van het Tyco BMW Team, aldus Giugliano in het door Tyco BMW uitgebrachte teambericht.  “Het zal mijn eerste seizoen worden in het kampioenschap en ondanks dat ik tijdens mijn World Superbike carrière al op een aantal groet Britse circuits heb gereden kijk ik uit naar de eerste testen en de wedstrijden komend seizoen. Het British Superbike kampioenschap is een zeer populair kampioenschap waar veel publiek op af komt, een publiek dat zeer gepassioneerd is, misschien wel een beetje vergelijkbaar met het Italiaanse publiek. Ik hoop dan ook dat ik goed voor de dag kan komen op de Tyco BMW. Ik heb geraced tegen de BMW S 1000 RR en ik weet dat men beschikt over een sterk pakket met veel potentie, dus ik kijk er heel erg naar uit om aan de slag te en te laten zien waar we toe in staat zijn in het BSB.”

Giugliano treft in 2017 binnen Tyco BMW Team Christian Iddon die het team na dit seizoen trouw is gebleven en voor het tweede seizoen op rij één van de BMW S 1000 RR machines zal bemannen.