Davide Giugliano is door het Milwaukee Aprilia Team aangetrokken als vervanger van de geblesseerde Eugene Laverty. De Italiaan zal de RSV4 1000RR machine bemannen tijdens de drie volgende rondes op MotorLand Aragon, het TT Circuit Assen en Imola.

 

Eugene Laverty kwam onlangs tijdens de Thaise ronde van het FIM Superbike World Championship op het Chang International Circuit zwaar ten val. De Noord-Ier, die momenteel nog in een ziekenhuis van Bangkok verblijft, brak daarbij o.a. zijn bekken waardoor hij naar verwachting de komende drie WorldSBK evenementen op Motorland Aragon, het TT Circuit Assen en in Imola aan zich voorbij moet laten gaan.

 

Het Milwaukee Aprilia Team heeft Davide Giugliano bereidt gevonden om vanaf volgend weekend als vervanger op te treden. De Italiaan, afgelopen seizoen nog een aantal keren als invaller actief voor het Red Bull Honda World Superbike Team, is geen onbekende in het World Superbike kampioenschap, zo verscheen hij al 120 keer aan de start in een WorldSBK race kwam hij al acht keer eerder in actie op het Motorland Aragon circuit, acht keer waarvan Giugliano zeven maal in de top tien wist te eindigen.

 Davide Giugliano: “Ten eerste vind ik het heel vervelend wat Eugene in Thailand is overkomen en ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer op de motor zal zitten. Ik wil Shaun Muir en het Milwaukee Aprilia Team bedanken voor het feit dat ze me deze kans bieden. We hebben nog maar weinig tijd om ons voor te bereiden, maar de komende wedstrijden vinden plaats op circuits die ik goed ken en ik heb veel vertrouwen in de ervaring en professionaliteit van de Milwaukee Aprilia crew.”