Chaz Davies heeft vrijdagmiddag op de WeatherTech Raceway Laguna Seca de snelste rondetijd laten tijdens de tweede vrije training. Met deze snelste rondetijd sloot de Ducati coureur tevens de eerste dag van de Geico US Round als snelste af. Jonathan Rea en Alvaro Bautista noteerden de tweede en derde rondetijd. Nederlander Michael van de Mark kwam vrijdagmiddag niet verder dan de twaalfde rondetijd, zijn snelste rondetijd uit FP1 was echter voldoende voor de negende rondetijd van de eerste dag.

Om klokslag 15:00 uur plaatselijke tijd in Laguna Seca begonnen de World Superbike coureurs vrijdagmiddag aan hun tweede vrije training van de Geico US Round. Dat de omstandigheden beter waren dan tijdens de vrijdagochtend verreden eerste vrije training bleek al snel toen een groot aantal coureurs, waaronder Leon Haslam, Alvaro Bautista, Chaz Davies, de even voor de sessie fit verklaarde Eugene Laverty, Jordi Torres en Markus Reiterberger, al in de eerste tien minuten van de sessie onder hun tot dan toe verreden snelste rondetijd uit de eerste vrije training wisten te duiken.

Na twintig minuten was het echter Jonathan Rea die ook in deze sessie voorlopig het snelst was – dit ondanks dat de Kawasaki coureur als enige in de top vier zijn eigen snelste rondetijd uit de eerste sessie nog niet aan had weten te scherpen – en de lijst aanvoerde voor Davies, Haslam, Bautista en Tom Sykes.

Nadat er lange tijd niet veel veranderde op de tijdlijst zat zoals gebruikelijk het venijn ook in deze sessie in de staart. Met name in de laatste tien minuten gingen de rondetijden van veel coureurs in rap tempo naar beneden en het was Bautista die uiteindelijk met een snelste ronde van 1’23.387 het snelst was tijdens deze sessie voor Rea, Bautista, Tom Sykes, Haslam en de wederom sterk acterende Loris Baz die met de zesde rondetijd de best geklasseerde Yamaha coureur werd.

De zevende rondetijd van de sessie werd op de klok gezet door Toprak Razgatlioglu voor Alex Lowes, Jordi Torres en Sandro Cortese.

Michael van der Mark noteerde vrijdagmiddag slechts de twaalfde rondetijd, de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur wist als een van de weinigen zijn eigen snelste rondetijd uit de eerste vrije training niet te verbeteren.

Naast uitstapjes naast de baan van Melandri, Razgatlioglu, Reiterberger, Leandro Mercado, Haslam en Ryuichi Kiyonari was er een onschuldige schuiver voor Michael Ruben Rinaldi in bocht acht en kreeg Sykes in de slotfase van de sessie te kampen met een mechanisch probleem.

Samengestelde tijdlijst na twee vrije trainingen
Het is Davies die met zijn snelste rondetijd uit de tweede vrije training de snelste rondetijd van de dag wist te laten noteren en deze lijst aanvoert voor Rea, Bautista, Sykes, Haslam, Baz, Razgatlioglu, Lowes, Van der Mark en Torres.

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App