Chaz Davies heeft vrijdag op Motorland Aragon tijdens de eerste dag van de Prosecco DOC Aragon Round de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De Ducati coureur was na twee vrije trainingen het snelst voor Michael Ruben Rinaldi en Jonathan Rea. Nederlander Michael van der Mark noteerde vrijdag de negende rondetijd.

Twee vrije trainingen stonden er vrijdag in Aragon op het programma voor de World Superbike coureurs. Het was Chaz Davies die tijdens de eerste vrije training een snelste rondetijd op de klok wist te zetten van 1’50.543, een tijd die vervolgens in de aanzienlijk warmere tweede sessie van de dag door niemand meer verbeterd werd.

Aan het einde van de dag was het dan ook Davies die de samengestelde lijst aanvoerde voor Michael Ruben Rinaldi, Jonathan Rea en Alvaró Bautista die tijdens deze eerste dag uitsluitend in de eerste sessie in actie kwam vanwege een technisch probleem.

De vijfde rondetijd kwam op naam van Tom Sykes voor de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz, Alex Lowes, Scott Redding, Michael van der Mark en Toprak Razgatlioglu.

Meer details van de verreden sessie gedurende deze eerste dag zijn te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog vrijdag.

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App