Chaz Davies wint zijn eerste race van het seizoen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Michael van der Mark versloeg na een spannende slotronde de sterk rijdende Garrett Gerloff in de strijd voor plaats twee. Jonathan Rea finishte als vierde.

Na zijn knappe overwinning in de Tissot Superpole Race mocht Michael van der Mark vanaf pole position vertrekken in de tweede hoofdrace op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Jonathan Rea stond naast de Nederlander op de voorste startrij. Loris Baz was met zijn Ten Kate Racing Yamaha knap derde geworden in de sprintrace en mocht als derde aan de race beginnen. De tweede startrij werd gevormd Chaz Davies, Garrett Gerloff en Michael Ruben Rinaldi. Scott Redding stond opnieuw voor een uitdaging, aangezien hij vanaf de derde startrij moest komen. Federico Caricasulo moest vanaf de laatste positie starten nadat hij Leon Haslam van de motor had gereden in de Superpole Race Toprak Razgatlioglu moesten we missen tijdens de races op zondag, nadat hij bij een harde crash in de warm-up geblesseerd was geraakt. Wel wat de Turkse rijder weer terug in de paddock en na een check in het ziekenhuis bleek dat hij niks had gebroken.

Voor Alvaro Bautista, die in leidende positie was gecrasht in de Superpole Race, liep zijn dag nog minder goed af. In de verkenningsronde kreeg hij een technisch probleem met zijn Honda en kon niet van start. Van der Mark was uitstekend weg en pakte kopstart voor Rinaldi, Gerloff en Davies. Rea reed op plaats vijf, maar werd in de eerste ronde gepasseerd door Redding. Baz werd het slachtoffer van de krappe eerste bocht. De Fransman kwam buiten de baan en viel terug naar één van de laatste posities. Bij het ingaan van de tweede ronde nam Rinaldi met zijn snellere Ducati de leiding van de Nederlander over. Davies ging ook voorbij aan Van der Mark. Redding en Rea raakten flink met elkaar in gevecht voor plaats vijf en waren er meerdere agressieve inhaalacties te zien.

De top-zes bleef in de eerste fase van de race kort bij elkaar. Davies pakte in de vierde ronde de leiding. De verrassende Gerloff maakte het Van der Mark moeilijk voor de derde plaats. Daarachter was Rea voorbij gegaan aan Redding. Het bleef spannend. Rinaldi probeerde Davies te passeren, maar dit koste hem plaatsen aan de twee Yamaha rijders achter hem. In de achtste ronde wist Gerloff de tweede plaats te pakken, terwijl Rea voorbij ging aan Rinaldi. Het bleef spannend vooraan. Davies kwam niet weg bij de Yamaha’s. Van der Mark ging in de negende ronde weer terug voorbij aan de Amerikaan. Rea moest op plaats vier langzaam lossen, net als Rinaldi en Redding.

Halverwege de race zette Van der Mark de aanval in bij Davies, maar de Ducati-coureur counterde meteen. Rinaldi wist in de tweede groep de vierde plaats van Rea weer over te nemen. Het bleef bij die ene aanval van Van der Mark, want Davies wist zich in de slotfase los te rijden. Dit zorgde ervoor dat Davies zijn overwinning scoorde in het seizoen 2020. Gerloff ging in de laatste ronde in de aanval bij Van der Mark. De Amerikaan had al een kleine voorsprong te pakken, maar koos een verdedigde lijn in bocht tien. Gerloff ging zelfs iets wijd, Van der Mark profiteerde optimaal en pakte de tweede plaats terug. De Nederlander pakte zijn tweede podium van de dag en de Amerikaan zijn eerste podium in het WordSBK.

https://twitter.com/WorldSBK/status/1307676386568671232?s=20

Voor Rinaldi eindigde de race dramatisch, toen de Italiaan in de voorlaatste ronde met een technisch probleem moest uitvallen. Rea nam de vierde plaats over. Redding moest in de slotfase veel terrein prijsgeven en zag Sykes aan zich voorbij komen. Redding finishte als zesde en staat nu 51 punten achter op Rea. Eugene Laverty finishte als zevende voor Alex Lowes en Leon Haslam. Baz kwam na zijn ongelukkige begin nog terug naar plaats tien en finishte net voor Jonas Folger.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App