Chaz Davies heeft op zondagmiddag de tweede World Superbike race op Motorland Aragón gewonnen. De Brit was de sterkste na een spannend gevecht met Jonathan Rea die als tweede eindigde. Marco Melandri maakte het podium compleet, Michael van der Mark finishte als vijfde. 

Het was Marco Melandri die vanaf de eerste startplaats mocht vertrekken en de Italiaan benutte deze positie optimaal. Naast hem stond Michael van der Mark en ook hij kwam goed weg. De Nederlander twijfelde niet en nam al in de vijfde bocht de leiding over van Melandri.

Heel lang kon Van der Mark de koppositie niet vasthouden doordat Melandri een inhaalactie inzette. Het tweetal ging hierdoor wijd waardoor ook Fóres voorbij ging aan de Nederlander. Jonathan Rea zag dit en zette een bocht later ook de aanval in op Van der Mark, waardoor de Pata Yamaha binnen enkele seconden van de eerste naar de vierde plaats verwezen werd.

In de vijfde ronde was het nog steeds Melandri aan de leiding voor merkgenoot Fóres en Rea, met Van der Mark daar kort achter. Davies had de vijfde plaats in handen voor Rinaldi en Lowes in een kopgroep die dicht op elkaar zat.

Fóres vond dat hij recht had op de koppositie en nam voor eigen publiek de eerste plaats over van Melandri. Ook Rea wilde verder naar voren komen en nam de tweede plaats over van de Italiaan. Van der Mark was inmiddels in een hevige strijd verwikkeld met Davies om de vierde plaats, waarbij de beide coureurs elkaar meerdere malen per ronde aan elkaar voorbij gingen.

Op de helft van de race was het nog altijd Fóres aan de leiding maar de Spanjaard werd hevig onder druk gezet van Rea. De Barni Racing Ducati coureur bezweek onder deze druk en maakte een fout in de voorlaatste bocht en schoof zijn Panigale R onderuit. Einde race voor Fóres en Rea nam de leiding over voor Aruba.it Ducati duo Melandri en Davies. Rinaldi was inmiddels voorbij gegaan aan Van der Mark en had de vierde plaats in handen. Ook Lowes zag zijn kansen en nam de vijfde plaats over van teamgenoot Van der Mark.

Met zeven ronden te gaan zag Davies dat hij naar voren moest komen en zette de aanval in op teamgenoot Melandri. Het was een stevige inhaalactie waar de Brit een bocht later zijn excuses voor aanbod maar hij nam de tweede plaats over en zat aan het achterwiel van Rea. In het gevecht om de vierde plaats daarachter was het Van der Mark die de vierde plaats terug had gepakt voor Lowes en Rinaldi.

Met vijf ronden te gaan was het Davies die de aanval inzette op Rea en de leiding overnam. De Kawasaki coureur probeerde meteen te counteren maar Davies was sterker in de bochtensectie van het Motorland Aragón circuit.

Het tweetal zou dicht bij elkaar blijven maar het was Rea die in de slotronde een fout maakte en wijd ging waardoor Davies onbedreigd naar de zege kon rijden. De Ducati coureur pakte hiermee zijn tweede zege van het seizoen en nam zodoende de tweede plaats over in het kampioenschap. Rea finishte als tweede maar zou de leiding in het kampioenschap behouden. Melandri behaalde derde plaats.

Achter het trio waren het Pata Yamaha coureurs Lowes en Van der Mark op de vierde en vijfde plaats. De Nederlander kon in de laatste ronde teamgenoot niet voor blijven en eindigde net als in race 1 als vijfde. Verder waren het Sykes, Rinaldi, Torres, Razgatlioglu, en Savadori in de top tien.

Direct na afloop van de race spraken we met Van der Mark en vroegen hem om een reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

Het volgende World Superbike evenement zal komend weekend op 20, 21 en 22 april plaatsvinden op het TT Circuit in Assen.

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag