Davy Morgan overleden na zware crash in Supersport TT Race 1 op Isle of Man

23659
Davy Morgan | © Isle of Man TT Races

Davy Morgan is maandag zwaar ten val gekomen in de laatste ronde van Supersport TT Race 1 op het Isle of Man. De zeer ervaren Ierse coureur werd ter plaatse behandeld maar overleed uiteindelijk aan zijn opgelopen verwondingen. 

Terwijl er vooraan een geweldig strijd werd gevoerd voor de eerste en tweede plaats tussen Michael Dunlop en Dean Harrison en een eveneens spannend duel werd uitgevochten door de derde plaats tussen Peter Hickman, Lee Johnston en James Hillier was er verder naar achter triest nieuws te betreuren.

Aan het einde van de race werd de rode vlag gezwaaid en zou het gaan om een incident op de ‘Mountain’. Later bleek dat het een incident was ter hoogte van de 27e Milestone en dat Davy Morgan daarbij betrokken was. De 52-jarige Noord-Ier was ten val gekomen en later aan zijn opgelopen verwondingen overleden.

Davy was een vaste waarde in de TT paddock. In 2022 was het 20 jaar geleden dat hij voor het eerst deelnam aan de Isle of Man TT Races. De Supersport race van vandaag was zijn 80e TT-racestart.

Zijn kenmerkende roze helm was een regelmatig terugkerend en herkenbaar gezicht in de road race paddock. Hij heeft deelgenomen aan honderden races in de Manx Grand Prix, Classic TT, Southern 100, North West 200, Ulster Grand Prix, Macau Grand Prix, Oliver’s Mount en Ierse nationale races, met talloze podiumplaatsen en overwinningen in de loop der tijd.

Davy is 52 jaar geworden en heeft de laatste jaren overwogen om afscheid te nemen van de sport. De door de Covid opgelegde onderbreking heeft hem laten zien hoe een leven zonder racen zou zijn. In 2020 zei hij: “Deze onderbreking van het het racen heeft me de kans gegeven om na te denken over wat motorracen voor mij betekent, dus ik heb de komende tijd nog geen wens om de sport te verhalen. Het is nu al 27 jaar een groot deel van mijn leven geweest. Ik heb de kans gehad om te zien hoe het zou zijn zonder motoren en ik ben blij dat ik die kans heb gehad. Want als ik had besloten dat het klaar was zou ik mezelf een schop onder mijn kont hebben gegeven!”

De gehele Racesport.nl redactie wenst zijn partner, familie, vrienden en verdere naasten veel sterkte toe.

Hieronder het officiële statement van de Isle of Man TT organisatie
“It is with a heavy heart that the Isle of Man TT Races can confirm that Davy Morgan, 52, from Saintfield, Northern Ireland was killed in an incident on the third and final lap of the first Supersport Race of the 2022 Isle of Man TT Races. The accident occurred at the 27th Milestone on the mountain section of the Course.

Davy was a highly experienced TT competitor, having contested every TT since his debut in the 2002 Production 600 Race, and today’s Supersport Race was his 80th TT start. Davy’s TT career included a 7th-place finish in the 2006 Senior TT and a career-best 5th-place finish in the 2008 Lightweight TT.

Davy had recorded 49 finishes which included 25 top-twenty results, and his previous performances had earned him 14 Silver Replicas and 30 Bronze Replicas. His best lap around the TT Mountain Course was at an average speed of 125.134mph which he set in the 2010 Senior TT.

The Isle of Man TT Races pass on their deepest sympathy to Davy’s partner Trudy, his family, loved ones, and friends.”Deze Isle of Man Roadtrip is mede mogelijk gemaakt door:Handige links Isle of Man TT 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter