Enzo de la Vega heeft vrijdagochtend op het Donington Park Circuit de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Fransman was onder natte omstandigheden het snelst voorlandgenoot Andy Verdoia en de Portugees Dorren Loureiro. Scott Deroue werd met de zevende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Ondanks dat de lucht iets op begon te klaren moesten ook de WorldSSP 300 coureurs vrijdagochtend hun eerste vrije training afwerken op nat Donington Park circuit. In een door opnieuw vele crashes gekenmerkt sessie was het de Fransman Enzo de la Vega die het best om kon gaan met de moeilijke omstandigheden en de snelste tijd liet noteren voor Andy Verdoia, Dorren Loureiro, Lachan Epis – dit weekend de vervanger van de geblesseerde Robert Schotman – en Dino Iozzo.

Met de zevende rondetijd was Scott Deroue de best geklasseerde Nederlander. Koen Meuffels (8), Walid Khan (16), Dennis Koopman (22), Joep Overbeeke (28), Glenn van Straalen (29) en Ryan Vos (37) waren de overige Nederlanders die in actie kwamen.

Koopman, Van Straalen, Vos, Overbeeke, Khan behoorden in deze sessie tot de grote groep crashers terwijl Deroue in de slotfase te maken kreeg met een technisch probleem.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag