Menig motorrijder droomt ervan; een mooie route rijden in Amerika. En dan natuurlijk het liefste op een mooie oude Harley Davidson of Indian. De bekendste route is uiteraard Route 66, en hoewel deze historische weg van Chicago naar Los Angeles eigenlijk niet mag ontbreken op een lijstje, zijn er toch ook veel andere motorroutes die absoluut de moeite waard zijn. Hieronder lees je voor welke routes je een kaart in je cowboysbag moet stoppen wanneer je gaat rijden in Amerika. 

Voor de muziekliefhebber
Bij deze muzikale route start én eindig je in New Orleans; het walhalla voor jazz- en blues liefhebbers. In deze muziekstad moet je natuurlijk ergens in het French Quarter een café induiken voor een avond met drankjes en live muziek. De route volgt vervolgens een hele tijd zijn weg langs de Mississippi op weg naar Memphis. Met je camera in je Eastpak rugzak ga je natuurlijk op weg naar Graceland, het landgoed van Elvis. Maar ook een bezoek aan BB King’s Blues Club mag niet ontbreken. Wil je een beetje geschiedenis toevoegen aan je trip neem dan een kijkje bij het National Civil Rights Museum. Vervolgens gaat de route via Nashville, door de Smoky Mountains. Via The trail of the Dragon slinger je daarna relaxed door de meer dan 300 bochten op weg naar Atlanta, voor je weer terug rijdt naar New Orleans.

BBQ, Blues en goede doelen
Hoewel hij door Covid-19 dit jaar geannuleerd is, kun je natuurlijk al wel vast nadenken over volgend jaar. Dan gaat de grootste goede doelen steunende motorrally van Amerika hopelijk wel gewoon door. Vooral voor de motorrijder die graag aansluit bij een tocht met vele anderen, en die houdt van een goed stuk vlees en een feestje is dit een hele goede keuze. Ontdek de wegen van de ‘Ozarks’, geniet van de mooie omgeving van Arkansas en sluit elke rally dag  af met een leuk feestje waar het vlees op de barbecue sist, het bier vloeit en je kunt luisteren naar The Blues. En dat allemaal ook nog terwijl je lokale goede doelen steunt.

Van het noorden naar het zuiden
De route over Highway 1, van het meest noordelijke puntje van de Westkust naar het meest zuidelijke puntje, geeft een heel mooi beeld van het diverse Amerika. Natuurlijk heb je langs de kust schitterende uitzichten over zee en kun je met een beetje geluk zeeleeuwen of walvissen spotten. Maar ook de steden langs deze route hebben zat voor je in petto; Los Angeles, Las Vegas, Palm Springs en San Francisco kun je uiteraard niet links laten liggen. Met een tas van MYOMY over je schouder flaneer je over de Santa Monica pier of trek je bergschoenen uit je tas voor een wandeling in de Grand Canyon.

Woodstock en Washington
Deze route wordt ook wel de pelgrimsroute genoemd.  Je treedt namelijk in de voetsporen van de Britse pilgrims die in het begin van de 17e eeuw naar Amerika vluchtten om daar een beter bestaan op te bouwen. Deze motorroute begin je in New York. Van daaruit vertrek je richting de Oostkust waar je overdonderd wordt door de prachtige natuur en onderweg kunt stoppen in Plymouth bij het beroemde schip The Mayflower. Een bezoek aan Salem, Acadia National Park en natuurlijk Woodstock mogen tijdens deze trip zeker niet ontbreken.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App