Danilo Petrucci heeft zondagmiddag in een spectaculaire MotoGP race op het Autodromo Internazionale del Mugello de eerste Grand Prix overwinning van zijn carrière behaald. De Italiaan wist in de laatste ronde op eigen bodem Marc Márquez en teamgenoot Andrea Dovizioso achter zich te houden.

Het was een zeer spannende MotoGP race zondagmiddag op het Autodromo Internazionale del Mugello. Gedurende de hele race bleef de kopgroep dicht bij elkaar en waren er veel inhaalacties te zien. Danilo Petrucci kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus door in de laatste ronde meteen terug te slaan toen Marc Márquez en Andrea Dovzioso aan hem voorbij gingen bij het ingaan van de eerste bocht. Hoe kijken de coureurs terug naar deze spectaculaire en spannende race tot aan de streep?

Danilo Petrucci – Mission Winnow Ducati – P1: “Ik wilde deze overwinning echt heel graag en toen ik doorhad dat de snelheid vooraan niet super snel was kon ik mijn ritme managen en daardoor in de kopgroep blijven. Ik zei tegen mezelf dat het het juiste moment was om ervoor te gaan. Ik probeerde de race te controleren door vooraan te blijven rijden en daarmee het risico te vermijden dat ik veel plaatsen moest inleveren. Ik kon daardoor het tempo aangeven en mijn energie en banden sparen voor het laatste gedeelte. Ik was een beetje bezorgd door de slipstream bij het ingaan van de laatste ronde maar ik kon hard remmen en een klein gaatje vinden tussen Andrea en Marc waardoor ik de leiding weer overnam. Toen heb ik volop gepusht, zo hard ik kon, tot aan de finishlijn. Een groot gedeelte van deze overwinning komt dankzij Andrea die mij onder zijn vleugels heeft genomen deze winter en mij zoveel kostbare tips heeft gegeven. Nu gaan we samen vechten voor het kampioenschap.”

Marc Márquez – Repsol Honda Team – P2“Vandaag was het tijd om te verdedigen en we hebben dit zo goed mogelijk gedaan op een circuit wat normaal gesproken niet één van onze beste is. Ik bleef rustig en wachtte af om in de laatste ronde wat te proberen. Ik kreeg het voor elkaar maar uiteindelijk miste ik de apex in de eerste bocht waarna beide Ducati’s me vervolgens passeerden. Petrucci reed erg goed vooraan en ik wil hem feliciteren. Mijn doel was om voor Dovizioso en Rins te eindigen wat we uiteindelijk ook gedaan hebben, daar ben ik blij mee. Ook de felicitaties voor mijn broer Alex, hij reed ook een goede race vandaag. Zoals altijd bedank ik het Repsol Honda Team aangezien zij hard hebben gewerkt om ons vandaag voor de overwinning te laten vechten.”

Andrea Dovizioso – Mission Winnow Ducati – P3: “Het was een heel spannende race, zoals wel vaker hier op Mugello. Tot de laatste ronde verliep alles volgens plan. Ik startte heel goed en wist mezelf goed te positioneren waardoor ik mijn banden kon sparen. Ik reed de hele race in de top drie ondanks het grote aantal inhaalacties in de kopgroep. Mijn plan was om de leiding in het begin van de laatste ronde in handen te nemen maar ik moest de machine rechtop zetten bij het uitkomen van bocht 1 om geen contact te maken met de andere coureurs waardoor ik plaatsen en punten verloor. Daardoor ben ik een beetje teleurgesteld. Wel ben ik heel blij voor Danilo, hij heeft deze overwinning echt verdiend. Het zou beter zijn als we een 1-2 hadden behaald maar Márquez was ook hier weer heel sterk. Wij hadden het moeilijk in het begin van het weekend maar uiteindelijk hebben we weer gestreden voor de winst tot aan het einde van de race. We willen meer en we zullen hard werken om te verbeteren.”

Het volgende MotoGP weekend is van 14 tot en met 16 juni op het Circuito de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App