De WorldSSP 300 coureurs kwamen vrijdag op het TT Circuit Assen tijdens de eerste dag van de Motul Dutch Round twee keer in actie tijdens een vrije training. Onder de maar liefst 50 deelnemende coureurs maar liefst 6 landgenoten. Onderstaand hun reacties na afloop van de tweede vrije training.

Maar liefst zeven Nederlandse coureurs staan er dit seizoen als vaste deelnemer ingeschreven in de drukbezette WorldSSP 300 klasse. In Assen komen er dit weekend echter maar zes aan de start, dit nadat Finn de Bruin donderdag voorafgaand aan het evenement Unfit werd verklaard vanwege zijn een week geleden in Aragon opgelopen handblessure.

Van het zestal was Robert Schotman vrijdag het snelst gevolgd door teamgenoot Scott Deroue, Victor Steeman, Jeffrey Buis, Dion Otten en Koen Meuffels. Onderstaand een reactie van vier van de zes landgenoten

De genoemde posities zijn op basis van de gecombineerde rondetijden Groep A-B na twee vrije trainingen.

Robert Schotman (P2): We hebben een goede eerste dag gehad in Assen met een eerste en tweede tijd in de vrije trainingen. In de eerste sessie hebben we wat minder gereden, om zo de banden te sparen vanwege de kou. Toen ik naar buiten ging, kwam ik al snel tot goede tijden. Ik zette alleen de snelste tijd van FP1. In de tweede training was het harder gaan waaien, dus werd samenwerken belangrijker. In het eerste deel lukte dat niet optimaal, maar in mijn laatste ronde wel waarin ik de tweede tijd van de dag wist te noteren. Het gevoel is goed en deze resultaten zijn tevens een goed teken voor de rest van het weekend!”

Scott Deroue (P3): “Het was erg koud in FP1 en we hebben die sessie gebruikt om de motor te checken. In de tweede sessie was ik constant, maar reed nog niet de tijden die ik graag zou willen. Maar P3 aan het einde van de dag is niet slecht, dus we staan er beter voor dan in Aragon na de eerste dag.”

Victor Steeman (P6): Geen quote

Jeffrey Buis (P18): “Het was een goede dag. Vooral in de tweede training was het ritme goed. Helaas werd mijn snelste ronde geschrapt, anders hadden we er nog iets beter voor gestaan. De Superpole is morgen erg belangrijk om een goede uitgangspositie te hebben voor de race. We gaan ervoor!”

Dion Otten (P20): “Ik ben eigenlijk best wel tevreden over deze eerste dag ondanks dat mijn positie zeker nog niet is waar we willen staan. De snelheid is er zeker maar we hebben nog niet alle sectortijden goed aan elkaar kunnen knopen. De andere jongens hebben iets meer ervaring in deze klasse, maar ik weet waar ik het laat liggen, en daar gaan we morgen aan werken. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de rest van het weekend.”

Koen Meuffels (P23): Geen quote

 

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App