Marc Marquez wist dit seizoen voor de zesde keer de MotoGP wereldtitel voor zich op te eisen. Ondanks dat de Repsol Honda Team coureur dit seizoen twaalf van de negentien races op zijn naam wist te schrijven kunnen we toch terugkijken op een prachtig MotoGP seizoen.

Marc Marquez wist begin oktober op het Chang International Circuit – met nog vier races te gaan – al de 2019 MotoGP titel al veilig te stellen. Met twaalf zeges, zes tweede plaatsen en een DNF stond er ook dit seizoen geen maat op de Repsol Honda Team coureur. Maar ondanks de dominantie van de Spanjaard hebben we afgelopen seizoen toch kunnen genieten van een groot aantal spannende gevechten om de zege.

Wat te denken van winst van Andrea Dovizioso in Qatar en Oostenrijk na spannende duels tot aan de finish met Marquez, de emotionele overwinning van Danilo Petrucci in Mugello, de spannende duels van MotoGP debutant Fabio Quartararo met Marquez tot aan de laatste bocht in zowel San Marino als ook Thailand, de fantastische zege van Alex Rins in Silverstone – dit na een meer dan spannende laatste ronde en een duel tot op de finish met Marquez – en de twee zeges van Maverick Viñales in Assen en Sepang.

Onderstaand de negentien MotoGP zeges van 2019 nogmaals in beeld. (klik op de foto voor een vergroting en de mogelijkheid voor een slideshow)

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App