Raffaele de Rosa heeft vrijdag de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op MotorLand Aragón als snelste afgesloten voor Jules Cluzel en Thomas Gradinger. Rob Hartog was de beste Nederlander met de tiende rondetijd, Jaimie van Sikkelerus werd achttiende en Glenn van Straalen noteerde de 24e rondetijd. 

Vrijdagochtend om 11:30 uur ging de eerste vrije training voor de World Supersport klasse van start op het MotorLand Aragón. Na een zeer frisse start liep de temperatuur langzaam maar zeker op aangezien de zon door de wolken wist te schijnen.

Aangezien dit de eerste Europese WorldSBK ronde is van het seizoen zijn ook de European Supersport coureurs nu van de partij en is het hele startveld compleet.

De rondetijden werden gedurende de sessie steeds verder aangescherpt en uiteindelijk wist Raffaele de Rosa op zijn MV Agusta F3 675 met een 1’55.039 de snelste rondetijd te rijden. Achter de Italiaan waren het de drie Yamaha coureurs Jules Cluzel, Thomas Gradinger en Federico Caricasulo. De vijfde tijd kwam op naam van Kawasaki coureur Hikari Okubo met achter hem Randy Krummenacher en Isaac Viñales. Verder maakten Lucas Mahias, Corentin Perolari en Nederlander Rob Hartog de top tien compleet. Jaimie van Sikkelerus kwam naar de achttiende tijd, Glenn van Straalen eindigde de sessie als 24e. Van Sikkelerus kreeg tijdens deze sessie, net als in Thailand, te maken met elektronische problemen. Het team werkt hard aan een oplossing.

De tweede vrije training voor de WorldSSP categorie op MotorLand Aragón gaat om 16:00 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App