De volledige 2024 MotoGP testkalender is bekend

2256
jorge-martin
MotoGP Sprint Thailand | foto© Red Bull Content Pool

De MotoGP organisatie heeft dinsdag 31 oktober de data van de drie officiële MotoGP testen voor het seizoen 2024 wereldkundig gemaakt evenals de pre-seaon testdagen voor de Moto2- en Moto3 categorie. Kortom, met deze aankondiging is de 2024 testkalender voor zowel de MotoGP-, Moto2 – en Moto3 klasse compleet.

Zoals eerder al aangekondigd, zal de koningsklasse komend seizoen drie testdagen hebben, wat het totaal aantal officiële testdagen op negen brengt. Deze toename van één dag ten opzichte van 2023 is overeengekomen met fabrikanten, teams, rijders en de officiële bandenleverancier Michelin om een nieuwe specificatie van de voorbanden te kunnen testen in afwachting van de verwachte introductie in 2025.

De tests in het seizoen van 2024 vinden allemaal plaats op maandag na de een Grand Prix weekend en worden op dezelfde locatie gehouden. Deze drie testdagen in het seizoen komen boven op de pre-season testdagen die eerder al bevestigd zijn waardoor de MotoGP testkalender nu volledig is.

Onderstaand de volledige 2024 MotoGP testkalender

Sepang

  • Shakedown Test: Donderdag 1 – zaterdag 3 februari (alleen testcoureurs en rookies)
  • Official Pre-Season Test: Dinsdag 6 – donderdag 8 februari

Qatar

  • Official Pre-Season Test: Maandag 19 – Dinsdag 20 februari

Jerez de la Frontera

  • Official Test: Maandag 29 april

Mugello

  • Official Test: Maandag 3 juni

Misano

  • Official Test: Maandag 9 september

Zoals altijd vindt er na de seizoensfinale een laatste testdag plaats op hetzelfde circuit, in 2023 zal dit opnieuw op Circuit Ricardo Tormo zijn en wel op dinsdag 28 november. Tijdens deze testdag beginnen fabrieken, teams en rijders met de voorbereidingen voor 2024.

Data 2024 Moto2 en Moto3 Testdagen
Van woensdag 28 februari t/m vrijdag 1 maart 2024 vindt op het Circuito de Jerez-Angel Nieto een gecombineerde, officiële Pre-Season plaats voor de Moto2- en Moto3 categorie.

Er vinden ook twee privétesten plaats, die beiden worden verreden op het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal. Deze zijn opgesplitst per klasse.

Jerez

  • Pre-Season Moto2- en Moto3 Test: Donderdag 28 februari – vrijdag 1 maart

Portimão

  • Privé Moto3 Test: Donderdag 22 en vrijdag 23 februari
  • Privé Moto2 Test: Zaterdag 24 en Zondag 25 februari


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’