Maandag 23 november, een dag na afloop van de laatste Grand Prix van het seizoen in Portimão heeft Dorna de eerste voorlopige MotoGP deelnemerslijst voor het 2021 MotoGP wereldkampioenschap bekend gemaakt.

Veel verrassingen zijn er niet te vinden op de deelnemerslijst voor komend seizoen, zo zullen er 22 vaste deelnemers aan de start verschijnen. Het enige opvallende punt is de naam van de tweede coureur binnen Aprilia Racing Team Gresini. Wees er alles de afgelopen dagen nog op dat de Amerikaan Joe Roberts in 2021 de opvolger zou gaan worden van Andrea Iannone, dit lijkt echter niet het geval te zijn aangezien Aprilia de naam van Lorenzo Savadori naast Aleix Espargaró op de lijst geplaatst heeft.

Nu betreft dit wel een voorlopige deelnemerslijst, maar nadat zondagavond de eerste geruchten vanuit Portimão kwamen dat de deal met Roberts op het laatste moment toch weer afgeketst zou zijn (er kwamen zelfs geruchten dat de deal ondanks dat er al een handtekening gezet zou zijn later toch weer afgeblazen is) lijkt Aprilia te kiezen voor Savadori, de jonge Italiaan die al aan Aprilia verbonden is en de laatste Grand Prix weekenden in actie kwam als teamgenoot van Aleix Espargaró.

Onderstaand de voorlopige 2021 MotoGP deelnemerslijst:motogp_startlijst_2021

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App