Deelnemerslijst 2024 editie “La 100 km dei Campioni”

2877
“La 100 km dei Campioni”
“La 100 km dei Campioni” | foto© VR46 Racing

De negende editie van de door Valentino Rossi op de VR46 Ranch in Tavullia georganiseerde “La 100 km dei Campioni” wordt verreden op 12 en 13 januari aanstaande. De deelnemerslijst kent ook tijdens deze editie weer vele bekende namen waaronder uiteraard de negenvoudig wereldkampioen zelf.

Staat de VR46 Ranch in Tavullia normaalgesproken eind november of begin december in het teken van de “La 100 km dei Campioni”, deze winter is er gekozen voor begin januari en wel op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari. Ondanks dat het evenement later wordt verreden dan gebruikelijk heeft Valentino Rossi weer vele grote namen weten te strikken voor het evenement, een evenement waar gezelligheid voorop staat en er voornamelijk gestreden wordt voor de eer.

Naast de vele toppers uit de VR46 Riders Academy onder aanvoering van ‘the Doctor’ zelf verschijnen o.a. de eveneens in de MotoGP actief zijnde coureurs Fabio Di Giannantonio (nieuwkomer binnen het Pertamina Enduro VR46 Racing Team), Augusto Fernández, Pedro Acosta, Manuel Gonzalez, Diogo Moreira, Filippo Farioli, Tatsuki Suzuki, Matteo Bertelle, Dennis Foggia, Xavier Artigas en Ivan Ortolá aan de start. De in het WorldSBK paddock actief zijnde Danilo Petrucci, Michael Ruben Rinaldi, Tito Rabat en Remy Gardner behoren eveneens tot de deelnemers naast een groot aantal sterren uit verschillende andere motorsport disciplines.

In 2023 wist het duo Elia Bartolini en Lorenzo Baldassarri de overwinning voor de neus weg te kapen van organisator Valentino Rossi en zijn broer Luca Marini. Er is ‘The Doctor’ veel aan gelegen om komend weekend revanche te nemen, maar Bartolini zal op zoek moeten naar een andere teamgenoot aangezien Baldassarri tijdens deze editie ontbreekt op de deelnemerslijst.

Onderstaand de volledige deelnemerslijst:

vr46-tavulliaVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.