De Red Bull MotoGP Rookies Cup-organisatie heeft de kalender voor het seizoen 2020 bekendgemaakt. Het seizoen bevat zeven wedstrijdweekenden waarin dertien races zullen worden verreden.

De MotoGP Red Bull Rookies Cup coureur kunnen hun vliegtickets gaan boeken nu de definitieve 2020 kalender bekend is gemaakt.

Het wedstrijdseizoen gaat van start tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez de la Frontera welke in het weekend van 01 t/m 03 mei wordt verreden. Vervolgens staan er twee wedstrijden op het programma in Le Mans, één race op zaterdag in Mugello gevolgd door opnieuw twee wedstrijden per weekend op de Sachsenring, KymiRing, Red Bull Ring waarna de twee finalewedstrijden op 03 en 04 oktober worden verreden op Motorland Aragon.

De 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender:

  • 02-03 mei: Jerez de la Frontera, Spanje
  • 16-17 mei: Le Mans, Frankrijk
  • 30 mei: Mugello Italië (alleen zaterdag race)
  • 20-21juni: Sachsenring, Duitsland
  • 11-12 juli: Kymi Ring, Finland
  • 15-16 augustus:  Red Bull Ring, Oostenrijk
  • 03-04 oktober: Aragon Spanje

Opvallend is het ontbreken van Assen op de kalender. De beslissing om Assen van de kalender te schrappen is een beslissing van Red Bull en houdt verband met commerciële belangen. Deze beslissing staat geheel los van de komst van de FIM MotoE World Cup als onderdeel van de Dutch TT, deze klasse is toegevoegd aan het wedstrijdprogramma nadat het definitief was de Red Bull MotoGP Rookies Cup niet meer naar Assen zou komen.

In 2020 zien we twee Nederlandse talenten aan de start, Zonta van den Goorbergh zal voor het tweede opeenvolgende seizoen van start gaan in de klasse terwijl Collin Veijer dit seizoen zijn debuut zal maken in deze jonge talenten competitie.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App