Deniz Öncü wint ook tweede Red Bull Rookies race in Aragon

206
deniz-oncu
Deniz Oncu - Aragon | foto© Red Bull content pool

Deniz Öncü heeft zondagmiddag in Aragon ook de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Het Turkse talent, dat zaterdag ook de eerste race van het weekend won, was het snelst voor Carlos Tatay en Ryusei Yamanaka.

Na de spannende door Marc Marquez gewonnen MotoGP race stond zondagmiddag om 15:30 uur voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Aragon de afsluitende wedstrijd van het seizoen op het programma.

Bij de start was het Xavier Artigas die de leiding nam. De Spanjaard wist lange tijd aan de leiding te rijden met nagenoeg het gehele veld in een lang lint aan zijn achterwiel. Het duurde tot aan de tiende ronde totdat een achttal rijders zich enigszins los wist te rijden van de rest van het veld.

Vooraan het veld werd er vervolgens in de laatste ronde diverse keren van positie gewisseld aan de kop van het veld. Bij het ingaan van de laatste ronde viel er dan ook nog geen pijl op te trekken wie er met de zege vandoor zou gaan. Halverwege de laatste ronde ging Adrian Carrasco voorin de leidende groep onderuit waardoor Deniz Oncu en Carlos Tatay een klein gaatje wisten te slaan op de nog vijf achtervolgers uit de voorste groep.

Het was Deniz Oncu die aan het langste eind trok en na veertien ronden als eerste de finish passeerde voor Tatay en Ryusei Yamanaka die daarmee de laatste podiumplaats voor zich opeiste in deze race.

De Japanner Kunii werd vierde gevolgd door Artigas, Steward Garcia, Filip Salac, de in Misano al tot kampioen gekroonde Can Oncu, Sean Kelly en de Fin Peetu Paavilainen.

De twee Belgische deelnemers Barry Baltus en Sasha de Vits kwamen in deze afsluitende race van het seizoen op respectievelijk de twaalfde en achttiende plaats rijdend over de finish.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App