Dennis Koopman keert terug als coureur in het WorldSSP 300 kampioenschap. De coureur uit het Overijsselse Heino zal over ruim een week op het Misano World Circuit namelijk als vervanger optreden van de geblesseerde Dion Otten binnen het Belgische MTM Racing Team.

Dennis Koopman zal volgend weekend tijdens de zevende ronde van het World Superbike kampioenschap op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zijn comeback maken als coureur in de WorldSSP 300 klasse. Koopman, in 2017 kampioen in de Yamaha R3 Cup en het afgelopen seizoen als vaste deelnemer actief in de WorldSSP 300 klasse, wist voor dit seizoen geen vast zitje te bemachtigen en leek hierdoor zijn helm aan de wilgen te moeten hangen.

Hier komt nu dus verandering in nadat Koopman een telefoontje kreeg van het Belgische MTM Racing Team met de vraag om tijdens de Pata Riviera Di Rimini Round (21-23 juni) op het Misano World Circuit als vervanger op te treden van de geblesseerde Dion Otten.

Otten, die tijdens de voorgaande ronde in Jerez van zijn machine werd gereden na een kamikazeactie van een collega coureur en daarbij zijn pols brak, is nog onvoldoende hersteld om in Misano van start te gaan.

Hoewel het MTM Racing Team zich realiseert dat het een zware taak gaat worden – Koopman heeft sinds de laatste race van vorig jaar niet meer op een wedstrijdmotor gereden – heeft men het volste vertrouwen in Koopman, die zeer gemotiveerd is om dit avontuur op een voor hem nieuwe snelle Kawasaki tot een positief einde te brengen.

Of het optreden van Koopman slechts voor één race zal zijn of dat hij ook begin juli tijdens de Britse ronde van het kampioenschap op het circuit van Donington Park ook als vervanger op zal treden is nog niet bekend. Otten werkt er hard aan om tegen die tijd voldoende hersteld te zijn van zijn polsblessure, dit zal echter een race tegen de klok zijn maar aan de inzet van de pas 16-jarige coureur uit Assen zal het zeker niet liggen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App