Dennis Koopman zal in 2018 als vaste deelnemer uit gaan komen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Een droom die uitkomt voor de 20-jarige coureur uit Heino nadat hij zijn startplaats af wist te dingen tijdens het Yamaha R3 bLU cRU Masterclass evenement in het Italiaanse Latina.

Dennis Koopman zal komend seizoen als vaste rijder uitkomen in de WorldSSP klasse van het World Superbike kampioenschap. Een fantastische stap voor de 2017 Yamaha R3 Cup kampioen en tevens een geweldige opsteker en beloning voor het Pearle Gebben Racing Team waarvoor Koopman afgelopen seizoen uitkwam in de nieuw door Yamaha opgezette Yamaha R3 Cup.

Als beloning voor het behalen van de nationale Yamaha R3 Cup titel kreeg Koopman afgelopen week de mogelijkheid om samen met de nummers twee en drie Kevin Mijwaart en Joep Overbeeke af te reizen naar het Italiaanse Latina waar Yamaha het Yamaha R3 bLU cRU Masterclass evenement organiseerde.

Tijdens dit evenement waar elf Yamaha talenten tijdens een tweedaags programma hun talenten mochten vertonen stonden vijf startplaatsen voor 2018 op het spel als vaste deelnemer in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap als onderdeel van het Yamaha R3 bLU cRU talentenprogramma.

De uitnodigingen waren verstuurd aan de eerste drie geklasseerde coureurs uit de landen waar de Yamaha R3 Cup verreden werd. Naast Nederland waren dit Griekenland, Italië en Frankrijk. Voor Koopman uit Heino, Mijwaart en Overbeeke werd het een weekend met veel afwisseling. Onder leiding van Yamaha coryfeeën David Checa, Nicoló Canepa en Federico Caricasulo werd er tijdens de eerste dag begonnen met een trackwalk gevolgd door trainingen, uitgebreide analyses daarvan en interviews. Tijdens  de laatste dag werden er een tweetal races verreden.

Doel van het bLU cRU talenten programma is om de ervaring van Yamaha en haar coureurs te delen met jonge talentvolle coureurs en potentiele wereldsterren. Samen met vijf gekozen deelnemers, de reeds geplaatste Indonesiër Galang Hendra Pratama en de automatisch geplaatste winnaars van de Yamaha R3 Cup uit Italië en Frankrijk zullen in 2018 maar liefst acht coureurs door Yamaha ondergebracht en ondersteunt worden als coureur in het World SSP 300 kampioenschap.

Het achttal zal ondersteunt met een pakket wat bestaat uit o.a. onderdelen, service op de circuits en een Yamaha Paddock Bleu kledingpakket. De best geklasseerde Yamaha R3 bLU cRU coureur maakt binnen het Yamaha talentenprogramma promotie naar een Yamaha WorlSSP team.

Na een weekje in spanning te hebben gezeten kwam woensdagavond 01 november het verlossende telefoontje voor Dennis Koopman. De 20 jarige coureur uit Heino had zich samen met de Italianen Bernardini en Arcangeli, de Griek Papapavlou en de Fransman de Cancellis weten te selecteren bij het selecte gezelschap.

Dennis Koopman: “Ongelofelijk, ondanks dat ik tijdens de tweede dag in beide races op de tweede plaats eindigde was ik er zelf niet van overtuigd dat ik geselecteerd zou worden, mede ook omdat ik de oudste kandidaat was. De selectiecriteria waren echter niet alleen op rijden en leeftijd gebaseerd maar aspecten als technisch inzicht, omgang met teamleden, de wil om te leren en uitstraling waren voor de selectiecommissie net zo belangrijk. Ik ben er heel blij mee en realiseerde me later pas wat een verstrekkende gevolgen mijn sterke optreden het afgelopen seizoen in de Yamaha R3 Cup heeft teweeggebracht.”

Nu de start voor 2018 is verzekerd wacht Koopman en het Pearle Gebben Racing Team – het team dat hem ook komend seizoen zal blijven ondersteunen ondanks dat Koopman bij een Italiaans team zal worden ondergebracht – de volgende uitdaging, het budget. Alle betrokkenen hebben zich de afgelopen periode al ingezet op deze volgende stap in Koopman’s carrière. Ondanks dat de nog niet alle contracten getekend zijn hebben alle partijen er vertrouwen in dat dit slechts een kwestie van tijd is en dit geen struikelblok meer zal vormen voor de 2017 Yamaha R3 Cup kampioen.

Naast Koopman zullen in ieder geval ook Scott Deroue en Robert Schotman in 2018 weer actief zijn in de WorldSSP 300 klasse. Beiden zullen uitkomen voor het Belgische Kawasaki MtM Racing van Ludo Vervecken.