IDM Supersport 300 coureur Dennis Koopman heeft vrijdagmiddag in Zolder de snelste tijd op de klok gezet tijdens de eerste kwalificatie. De coureur uit Heino was het snelst voor de Duitser Jan-Ole Jähnig en landgenoot Joep Overbeeke.

Tijdens de tweede ronde van het 2017 IDM op het Circuit Zolder in België komen de Nederlandse Yamaha R3 Cup coureur opnieuw samen in actie met de IDM Supersport 300 coureurs. De veertien Nederlanders bleken vrijdag in Zolder een welkome aanvulling, dit aangezien de Duitse IDM Supersport 300 klasse nog niet echt van de grond wil komen. Slechts drie Duitse deelnemers aangevuld met een Zwitser schreven zich in voor de wedstrijd in Zolder, waardoor de Nederlanders duidelijk dit weekend opnieuw duidelijk in de meerderheid zijn en nog voor een enigszins acceptabel startveld zorgen.

Vrijdagmiddag werd de eerste kwalificatie verreden en daarin was het Dennis Koopman die de snelste tijd liet noteren en de voorlopige pole voor zich opeiste voor Jan-Ole Jähnig, Joep Overbeeke, de in de sessie gecrashte Finn de Bruin en Maximilian Kappler.

Kevin Mijwaart sloot de eerste kwalificatie af als zesde gevolgd door Toine Gierkink, Noah Bronkhorst, Ewald ’t Hoen en Jaro Hoekstra.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag