Doordat het voor aanvang van de derde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begon te regenen besloten vrijwel alle coureurs om niet te rijden aangezien de weersomstandigheden voor de rest van het weekend gunstig zijn. Hierdoor sluit Lorenzo Savadori de vrijdag als snelste af voor Aprilia-teamgenoot Euegene Laverty en Jonathan Rea. Nederlander Michael van der Mark is twaalfde na de eerste dag.

Na een warme en zeer zonnige vrijdagochtend sloeg het weer op vrijdagmiddag om en pakten veel wolken zich samen boven het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli. Al tijdens de tweede vrije training voor de STK1000 klasse vielen de eerste druppels waarna dit doorzette in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse. Hierin besloten vrijwel alle coureurs om niet meer te rijden aangezien het niet nat maar ook niet droog was en daardoor de risico’s te groot waren.

De regen werd bij aanvang van de derde vrije training voor de WorldSBK klasse heviger en het circuit was nu compleet nat. Echter zijn de weersomstandigheden voor de zaterdag en zondag goed waardoor vrijwel alle coureurs besloten om het risico niet te nemen en in de pitbox bleven. Jordi Torres en Tati Mercado kozen ervoor om met regenbanden het Misano World Circuit nog even te verkennen maar kwamen al gauw binnen.

Dit zorgt ervoor dat de tijden gereden in FP2 niet meer verbeterd zijn en de top tien bestaat uit de volgende coureurs: Savadori, Laverty, Rea, Baz, Lowes, Camier, Melandri, Fores, Davies en Sykes. Deze tien hebben hiermee deelname aan Superpole 2 veiliggesteld. Michael van der Mark staat na de drie vrije trainingen als twaalfde op de tijdlijsten waardoor de Nederlander in Superpole 1 moet deelnemen en daar proberen om de eerste of tweede rondetijd te rijden om zodoende deelname aan Superpole 2 te garanderen.

De kwalificatie voor de WorldSBK klasse begint zaterdagochtend om 10:30 uur waarna de eerste race om 13:00 uur zal starten.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag