Derde zege van het seizoen voor Eric Bostrom

50

Eric Bostrom heeft de tweede race voor het Amerikaans Superbike Kampioenschap op de Mid-Ohio Sports Car Course op zijn naam geschreven. Het betekende de derde overwinning van het seizoen voor de Ducati-rijder.

Bostrom kende een zeer goede start en in de beginfase van de race voerde hij het veld aan, voor Aaron Yates, Jake Zemke, Ben Spies, Miguel Duhamel en de slecht gestarte Mat Mladin, waarbij Bostrom en Yates direct al iets wegreden bij hun concurrenten. Mladin zette meteen alles op alles om de tijd, die hij verloren had bij de start goed te maken door allereerst aan Duhamel, Spies en Zemke voorbij te gaan om vervolgens het gat naar de twee koplopers proberen te dichten.

Vijf ronden later zat Mladin zoÕn beetje aan het achterwiel van Yates, maar toen ging het echter mis. In de 10e ronde van de race kwam Yates namelijk ten val en in een poging zijn teamgenoot te ontwijken, kwam Mladin in het gras terecht. Mladin slaagde er nog even in zijn machine overeind te houden, maar uiteindelijk werd de Australi‘r bij een lage snelheid toch nog van zijn Suzuki geslingerd.

Bostrom, die direct gemerkt had dat er iets achter zijn rug gebeurd was, reed vervolgens vrij gemakkelijk naar de overwinning en Duhamel slaagde er na een sterke opmars in beslag te leggen op een knappe tweede plek, waarmee hij zijn eerste Superbike-podium van het seizoen pakte. Spies completeerde het podium door als derde over de streep te komen, nadat Zemke vanwege technische problemen reeds was uitgevallen.

De teamgenoot van winnaar Bostrom, Neil Hodgson, legde dit keer beslag op de vierde plek, voor Kurtis Roberts, die zijn beste Superbike-resultaat van het seizoen boekte.

De teamgenoten bij het Jordan Motorsports Team, Steve Rapp en Jason Pridmore, kwamen respectievelijk als zesde en zevende over de finish, voor Jake Holden en Yates, die zich na zijn crash alsnog wist op te werken naar een negende positie. Larry Pegram completeerde de top 10.

Ook Mladin vervolgde zijn weg na de crash, waarbij hij eerst nog even een bezoek aan de pits moest brengen voor enige reparatiewerkzaamheden en de Suzuki-coureur finishte uiteindelijk op een 30e plaats, waarmee hij nog ÂŽÂŽn enkel puntje voor het kampioenschap wist te pakken.