Deroue, Buis, Meuffels en Van Straalen over hun eerste dag in Jerez

11
scott-deroue
Scott Deroue (95) - Jerez | foto© GeeBee images

Scott Deroue, Jeffrey Buis, Koen Meuffels en Glenn van Straalen houden in 2020 de Nederlandse eer hoog in het FIM Supersport 300 World Championship. Het viertal kwam vrijdag in Jerez de la Frontera voor het eerst in actie tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Pirelli Spanish Round. Onderstaand de reacties van het viertal na afloop van de dag.

 Scott Deroue, MTM Kawasaki Motorport (P5): Erg tevreden met deze eerste dag. De eerste dag is het altijd beetje afwachten hoe snel iedereen is, maar we staan er met een vijfde tijd overall goed bij en dat is het belangrijkste. Ik heb veel alleen gereden vandaag. In FP1 ging het al lekker, maar ondanks de warme baancondities wist ik mij in FP2 nog met vier tienden te verbeteren. Een positief begin van het weekend!”

Jeffrey Buis, MTM Kawasaki Motorport (P17): “De eerste trainingsdag van het WorldSSP300 seizoen zit erop. Vanochtend in FP1 moest de tijd worden gezet, omdat de baan toen nog wat koeler was. Dat is ook redelijk gelukt. In de middag was het heel warm en de grip heel matig. We hebben gedurende de sessie wat dingen verandert en daardoor ging het steeds beter. Morgen in de derde vrije training gaan we proberen nog een goede tijd te zetten. Vervolgens gaan we ons klaarmaken voor de Superpole en de eerste race.”

Koen Meuffels, MTM Kawasaki Motorport (P26): “Het was best wel een lastige eerste dag, vanmorgen in de eerste sessie was het nog een beetje koeler dan we dachten, hierdoor ging mijn achterband helemaal stuk. Helaas konden we ons hierdoor tijdens de tweede vrije training niet verbeteren. Morgenvroeg moet ik mijn tijd toch proberen zien te verbeteren om met te plaatsen voor de Superpole kwalificatie.”

Glenn van Straalen, EAB Ten Kate Racing (P37): ” De eerste dag van het WorldSSP300 seizoen zit erop. Het is toch wel even wennen in deze klasse, maar het gevoel is niet slecht. In FP1 misten we een kwartier rijtijd. Deze tijd was achteraf wel belangrijk, omdat in deze sessie de snelste tijden werden gezet. In de middag was het heel warm en was de grip minder. In FP3 morgenochtend wordt het belangrijk om een goede tijd te zetten, zodat we ons rechtstreeks plaatsen voor de Superpole en de eerste race.”

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App