De samenwerking tussen Scott Deroue en MotoPort Kawasaki krijgt in 2019 een vervolg. De talentvolle coureur uit Nijkerkerveen verlengde onlangs zijn contract met het Belgische team en zal hiermee voor het derde seizoen op rij in het WK Supersport 300 kampioenschap actief zijn.

Scott Deroue zal in 2019 wederom op een Kawasaki Ninja 400, de motor die afgelopen seizoen het sterkste wapen bleek te zijn in dit wereldkampioenschap, actief zijn in de lichtste klasse van het World Superbike kampioenschap. De 22-jarige coureur uit Nijkerkerveen heeft hiervoor zijn overeenkomst met zijn huidige Motoport Kawasaki Team met nog eens een jaar verlengd.

Alles op alles
Voor MotoPort Kawasaki en Deroue is er slechts één missie voor 2019, en dat is wereldkampioen worden. Afgelopen seizoen waren ze samen heel dichtbij de titel, maar in de laatste wedstrijd ging het mis. Hierdoor zag Deroue zijn jongensdroom niet vervuld worden, maar de Nederlander blijft enorm strijdbaar. Met een contractverlenging op zak gaat hij wederom alles op alles zetten om wereldkampioen in de Supersport 300 te worden..

Scott Deroue: ‘Uiteraard ben ik erg blij dat ik in zo’n vroeg stadium mijn handtekening onder een contract kan zetten. Zeker als dat gebeurt bij mijn huidige team, waar ik al twee succesvolle jaren mee heb beleefd. Alleen de ‘big prize’ mist nog, de wereldtitel. Na een zure ontknoping van dit seizoen gaan we er alles aan doen om ook volgend jaar weer competitief te zijn in deze klasse. We hebben in het verleden al laten zien dat het voor ons mogelijk is om dat doel voor elkaar te krijgen. Nu is het hopen dat alles op de juiste plek valt in 2019.’

De tweede rijder binnen het team is ook al bekend, want dat is en blijft Robert Schotman. De 20-jarige coureur uit Dordrecht kende in 2018 een moeizaam seizoen door een zeer zware blessure aan zijn heup welke hij opliep tijdens de Italiaanse ronde in Imola, een blessure die hem lange tijd langs de kant hield.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App