Scott Deroue heeft op vrijdagmiddag in de tweede vrije training van de WorldSSP 300 klasse op Portimão de snelste rondetijd gereden voor Mika Perez en Ana Carrasco. Schotman eindigde de sessie als tiende, Khan als veertiende, Steeman als negentiende, Van Straalen als 32e, Koopman als 35e en Vos als 40e. González was over beide trainingen gezien het snelst van de dag.

Als laatste op het programma van de vrijdag stond de tweede vrije training voor de World Supersport 300 coureurs. De omstandigheden op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão waren nog altijd warm en zonnig wat er wellicht ook voor zorgde dat de gereden tijden in de ochtendsessie niet verbeterd werden.

Het was Scott Deroue die in deze tweede vrije training een 1’57.583 wist te rijden en daarmee het snelst van de sessie was voor Mika Perez en titelfavoriet Ana Carrasco. Daarachter waren het Manuel Gonzalez, Tom Edwars, Dani VAlle, Luca Grünwald, Maria Herrera, Dorren Loureiro en de van een zware blessure terugkomende en indrukwekkende Robert Schotman.

In de gecombineerde tijdlijsten gezien over de twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: González, Deroue, Perez, Carrasco, Herrera, Edwards, Valle, Grünwald, Loureiro en Sánchez. Deze tien coureurs hebben rechtstreekse deelname aan Superpole 2 veiliggesteld.

De kwalificatie voor de WorldSSP 300 klasse gaat zaterdagmiddag om 12:30 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App